Cumhurbaşkanı Seçimi Dünya Basınında

Dünya basını Türkiye’de halkın ilk kez sandık başına giderek cumhurbaşkanı seçmesine ilgi gösterdi. Uluslararası medya, seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kazandığını duyurdu.Associated Press...

Dünya basını Türkiye’de halkın ilk kez sandık başına giderek cumhurbaşkanı seçmesine ilgi gösterdi. Uluslararası medya, seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kazandığını duyurdu.

Associated Press (AP) haber ajansı, Erdoğan’ın seçimde zaferini ilan ettiğini belirtti. 91 yıllık cumhuriyet tarihinin dönüm noktası olan ve halkın direkt cumhurbaşkanını seçtiğin seçimde Başbakan Erdoğan’ın 5 yıl daha yönetimde kalacağını kaydetti. AP, Erdoğan’ın 3 dönemlik başbakanlık görevini bırakarak, yerine yeni birini de atayacağını bildirdi.

Reuters haber ajansı ise Erdoğan’ın Türkiye’nin ilk cumhurbaşkanı seçimini yüzde 50’den fazla oy alarak kazandığını kaydederek, rakiplerinin ise bu sonuc ile devletin daha fazla otoriterleşeceği endişesini dile getirdiğini aktardı.

BBC ise Erdoğan’ın seçim zaferi ile ikinci tura gerek kalmadığını bildirerek, 3 dönem başbakanlık yapan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı makamını güçlendirmek istediğini ifade etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri