Cumhurbaşkanı Gül: Eğitime Yapılan Yatırım Gerçek Yatırımdır

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kaliteli eğitim noktasında Türkiye’nin daha alması gereken yolu olduğunu vurgulayarak, ‘‘Eğitime yapılan yatırım gerçek yatırımdır.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kaliteli eğitim noktasında Türkiye’nin daha alması gereken yolu olduğunu vurgulayarak, ‘‘Eğitime yapılan yatırım gerçek yatırımdır.’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Öğretmenler Günü vesilesiyle 81 ilden gelen öğretmenlerle Çankaya Köşkü’nde öğle yemeğinde bir araya geldi. Eşi Hayrunnisa Gül ile kabul salonunda davetlilerle tek tek tokalaşan Cumhurbaşkanı Gül, 81 ilden gelen öğretmenlerin Türkiye’nin havasını Çankaya Köşkü’ne taşımış olduklarını belirtti. Gül, öğretmenlerin büyük fedakârlıklarla görevlerini yaptıklarını kaydederek, günlerini tebrik etti.

Eğitimin her şeyin başı olduğunu ifade eden Gül, ‘‘Kalkınma, ilerleme, gelişme. Bütün bunların altındaki itici unsur, temel unsur eğitimdir. Eğitimin temel unsuru nitelikli insan yetiştirmektir. Devletler bunun farkında oldukları için daima önceliklerini eğitime vermişlerdir. Türkiye olarak geç de olsa bunun farkına vardığımız için bütçede en büyük kaynağı eğitime ayırmaktayız. Eğitime yapılan yatırım, gerçek yatırımdır. Karşılığı olan bir yatırımdır.’’ sözlerine yer verdi.

‘‘MUKAYESE ETTİĞİMİZDE YERİMİZİN ÇOK İYİ OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ’’

Eğitimin sürekli olduğunun altını çizen Abdullah Gül, öğretmene de mezun oldukları bilgilerle yetinmemeleri gerektiği çağrısında bulundu. Öğrencilere bilgiye ulaşma arzu ve motivasyonunun aşılanması gerektiğini kaydeden Gül, Türkiye’nin eğitimde nicelik olarak noksanlıklarının azaldığını, ancak önemli olanın, eğitimin kalitesi olduğu vurgusunda bulundu.

Gül, sözlerine şöyle devam etti: ‘‘Öğrendiklerini sadece ezberleyip tekrarlayan değil, onları özümseyen, kaliteli bir eğitim vermektir esas mesele. Bu konuda hala almamız gereken çok yol olduğunu biliyoruz. İstatistikler de bunu gösteriyor. Hatta kendimizi gelişmiş ülkelerle (OECD ülkeleri) mukayese ettiğimizde buralarda yerimizin çok iyi olmadığını görüyoruz. En büyük seferberliği şimdi eğitimin kalitesini yükseltmeye harcamamız gerekmektedir.’’

''MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ ÖĞRETMENLER OLMALI’’

Eğitimin temel unsurunun öğretmenler olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, ‘‘Onun için, Milli Eğitim Bakanlığımızın daima birinci önceliği öğretmenler olmalıdır. Doğru bir eğitim politikasının uygulanabilmesi ancak nitelikle ve fedakar öğretmenlerle olur.’’ diyerek, bakanlığın öğretmen sayısını artırmak için her türlü imkanı kullandığını kaydetti.

ÖRNEK ÖĞRETMENLERE KÖŞK’TEN KOL SAATİ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise 81 ilden zorlu bir elemeden sonra Ankara’ya davet edilen öğretmenleri Çankaya Köşkü’nde kabul ettiği için Cumhurbaşkanı Gül’e şükranlarını sundu. Yaptıkları çalışma ve projelerle öne çıkan 81 ildeki ‘örnek öğretmenler'e Cumhurbaşkanı Gül tarafından birer kol saati hediye edildiği öğrenildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri