Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan ziyaretinde pek çok işbirliği alanında 16 belge imzalanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yapacağı Macaristan ziyaretinde ekonomi, ticaret, savunma sanayisi, enerji ve kültür alanlarına odaklanılacak, iki ülke arasında 16 belgenin imzalanması öngörülüyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan ziyaretinde iki ülke arasındaki "stratejik ortaklığın", "genişletilmiş stratejik ortaklık" seviyesine çıkarılması hedefleniyor ve buna ilişkin bir belge Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Macaristan Başbakanı Viktor Orban tarafından imzalanacak.

İki ülke arasında 2013'ten bu yana düzenlenen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı vesilesiyle yapılacak ziyaret kapsamında özellikle ekonomi, ticaret, savunma sanayisi, kültür ve enerji alanlarında işbirliğine odaklanılacak.

Ziyaret tarihinin 18 Aralık 1923'te iki ülkenin imzaladığı Dostluk Anlaşması'nın yıl dönümüne denk gelmesi de anlam ifade ediyor.

Macaristan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 100. yıl dönümü dolayısıyla ilan edilen 2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı'nın açılış etkinliği de ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Orban tarafından yapılacak.

Kültür Yılı, hem Macaristan'da hem Türkiye'de uzun zamandır planlanan çok çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bunun, Türk ile Macar halkları arasındaki yakınlaşmayı artırmaya vesile olması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri