Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 25. Danışman

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hukuk Başdanışmanlığı görevine Eski AKP Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu getirildi.

Meclis'teki komisyonlarda önemli görevlerde bulunan Türkmenoğlu, Erdoğan'ın 25. danışmanı olacak. Yeni görevini dün öğrenen Türkmenoğlu, gün boyu tebrikleri kabul etti.

Türkmenoğlu, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından görevden ayrılan dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a gönderilmesinin görüşüldüğü Meclis Soruşturma Komisyonu'nda söylediği “Bakanların her şeyi kabul ettiklerini varsaysak bile bir suç işlediklerine dair yeterli şüphe ya da makul şüphe uyanmadı bende” sözleriyle gündeme gelmişti.

AYŞE TÜRKMENOĞLU KİMDİR?

20 Mart 1965'te Konya Kelhasan kasabasında doğan Türkmenoğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalışan Türkmenoğlu, Konya Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Çocuk Hakları Komisyonu'nda görev aldı. Çocuk Yetiştirme Yurdu ve Erkek Yetiştirme Yurdu Dernekleri'nde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Türkmenoğlu, 23. ve 24. dönem AKP Konya Milletvekilli seçildi.

ADVERTISEMENT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri