Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konya yeni atılımlara hazır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Konya, yeni atılımlara hazır olduğunu bizlere gösteriyor. Konya, gerçekten ülkenin parlayan yıldızıdır” dedi.

Konya Şehir Hastanesi başta olmak üzere şehre kazandırılan bazı eserlerin açılış törenine katılmak üzere Konya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultan Selim Camii'nde Cuma namazını kıldı. Erdoğan, daha sonra vatandaşı selamlayarak Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Burada müze geneli ve Kubbe-i Hadra'daki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alan Erdoğan, Hazreti Mevlana'nın kabri başında dua etti.

ŞEHİR HASTANESİ DOĞRU BİR YATIRIM OLDU

Konya'nın kendilerine her zaman en büyük desteği verdiğini söyleyerek, konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konyalılar ile ayrı bir gönül bağının olduğunu aktardı. “Rabbim, muhabbet ve birlikteliğimizi muhafaza eylesin” diyerek, niyazda bulunan Erdoğan, 5 ayrı yatırımı Konya'nın hizmetine sunmak üzere bir arada olunduğunu kaydetti. Şehir Hastanelerinden en büyüklerinden birinin Konya'da inşa edildiğini belirten Erdoğan, “Hastanenin yatak sayısı ilk olarak 838 şeklinde planlandı. Yatak sayısını bin 250'ye çıkarma kararı aldık. 240 yoğun bakım yatağı, 49 ameliyathanesi ve 17 yanık ünitesiyle Konya Şehir Hastanesi büyük bir eser oldu. İlk olarak Ağustos ayında hasta kabulüne başlandı. Ağustos ayından bu yana Konya Şehir Hastanesi, 100 bine yakın kişiye hizmet verdi. Bu bile Şehir Hastanesinin ne denli doğru bir yatırım olduğunu gözler önüne serdi. Hastanenin çevre eksikliklerinin giderilmesi gerekir. Çam ağaçları dikilmesi gerekir” dedi.

60 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK

Konya'ya 60 milyar, eski rakamla 60 katrilyonu aşan yatırım yaptıklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: “Bu Konya'ya olan aşkımızdandır. Şehrimize 3 yeni üniversite kazandırdık. 20 bin 537 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. Stadyum ile birlikte 70 adet spor tesisi ve gençlik merkezi gibi eserleri tamamlayıp, Konya'nın hizmetine sunduk. 5. İslam Dayanışma Oyunları, önümüzdeki yıl Konya'da yapılacak. Jimnastik salonu, olimpik yüzme havuzu, bisiklet pisti yapılacak alanlar da Konya'da inşa edilecek. Meram, Sarayönü, Beyşehir, Ereğli, Tuzlukçu, Kadınhanı, Çumra Millet Bahçelerinin ihale ve proje süreçleri devam ediyor. Sağlıkta 33'ü hastaneden oluşan 95 sağlık tesisini şehrimizin hizmetine verdik. 10 sağlık tesisimizin yapımı da sürüyor.”

KONYA'NIN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

“Tarihi buğday pazarı ve çevre düzenleme projesi, Konya'ya yeni güzellik kazandıracak” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz, buram buram tarih kokan Anadolu Selçuklu devletine başkentlik yapmış Konya'ya sahip çıkıyoruz. Büyüyen ve gelişen bir Konya var. Şehrin trafiğini rahatlatmak adına Çevre Yolu projesini hayata geçirdik. Bu projenin 22 kilometrelik birinci etabı, hizmete açıldı. Diğer etap çalışmaları da kısa süre içinde tamamlanacak. Konya sanayisinin dünyaya açılan kapısı olarak gördüğüm Kayacık Lojistik Merkezinin de açılışını yapıyoruz. 1 milyon metrekarelik alanda kurulan merkez, şehrin istihdamına önemli katkı sağlayacak. Sarayönü'nde yürüttüğümüz TOKİ çalışması da vatandaşımıza kolaylık sağladı. Sanayi, tarım, hizmetler sektörüyle ülkemizin parlayan yıldızı olan Konya, bu yatırımlarla çok daha büyük atımlara hazır olduğunu bize göstermiştir. Biz, dün olduğu gibi yarın da Konyamızın yanında olmayı sürdüreceğiz.”

YENİ SİLAH TEST MERKEZİ KURULACAK

Ulaşımda 167 kilometrelik bölünmüş yolu, bin 185 kilometreye çıkardıklarını, bölünmüş yol inşaatlarının önümüzdeki yıllarda tamamlanacağını aktaran Erdoğan, “Konya için başka hızlı tren hattı da devreye sokacağız. Konya- Antalya, Aksaray-Nevşehir ve Kayseri hattı yapılacak. Tüm bu projelerle Konya, hızlı tren hatlarının en önemli merkezlerinden biri olacak. NEÜ, Yeni Gar Fetih Caddesi hattının inşaatına yıl sonuna kadar başlıyoruz. Mevcut tren yolu hatları üzerinde çalışacak ray için de kolları sıvadık. Havayolu ulaşımını da ihmal etmeyerek, yeni terminal binasını şehrimize kazandırdık. Konya'ya Türkiye silah test merkezi kuruyoruz. 24 ilçeye doğal gaz arzı sağladık. Yıl sonuna kadar Cihanbeyli'ye, 2 yıla kadar da Hadim'e doğal gaz arzı sağlayacağız” dedi.

KONYA ÇİFTÇİSİNE 610 MİLYON LİRALIK YARDIM

Abdülhamid Hanın hayali olan Konya Ovası projesini gerçekleştirdiklerini de konuşmasına ekleyen Erdoğan, şu cümleler ile konuşmasını noktaladı: “Mavi Tünel projesiyle Konya topraklarını suya kavuşturduk. 21 baraj ve 28 gölet inşa ettik. 9 baraj ve 5 gölet daha inşa ediyoruz. Kurak bir Konya Ovası değil, bereketli bir Konya Ovası istiyoruz. Çiftçilerimize 610 milyon liralık gelir artışı sağladık. Son 18 yılda Konyalı çiftiçilerimize 9,7 milyar liralık tarımsal destek verdik. Konya, 24,2 milyar liralık hayvansal ve bitkisel üretimle ülkemizin tarım başkenti olduğunu tescil etti.”

KONYA'DA VAKA ORANI YÜZDE 52 DÜŞTÜ

Konya Şehir Hastanesinin, Şehir Hastanesi zincirinin 16. halkası olduğunu aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Şehir Hastanesinin Anadolunun merkezinde sağlık hizmetinin önemli bir merkezi olacağını söyledi.421 bin metrekare kapalı alana sahip hastanenin 49 ameliyathane ve 249 yoğun bakım yatağıyla hizmet verecek olduğunu belirten Koca, “Konya'da Şehir Hastanesinin açılmasıyla diğer hastanelerin yükü azaldı. Geçtiğimiz ay içinde Ankara ve Konya'da hasta artışı oldu. Alınan tedbirlerle hasta sayısı kısa sürede azalıyor. Salgının üstesinden gelmek bizim elimizde. Her vatandaşımız tedbirlere uyarak sürece katkı verdi, vermeye de devam ediyor. Konya dahil yüksek artışlardan söz edilen diğer birçok ilde salgının seyrini kontrol altına aldık. Konya'da v vaka sayısı son 3 hafta içinde yüzde 52 oranında düştü. Şehirdeki hastanelerin doluluk oranı yüzde 46. Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 69. Ventilatör doluluk oranı da yüzde 25” diye konuştu.

ŞÜKRAN'DA İNŞAAT 2021 YILINDA TAMAMLANACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü şehirlerden geçer. Konya'nın tüm sokak ve caddelerine sinmiş Selçuklu geleneğini koruyor ve Konya'yı marka şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Konyalıya 6 bin 435 konutu inşa etmeye gayret gösteriyoruz. Mevlana Müzesinin içinde yer aldığı bir projeyle tarihi şehir meydanımızı ihya ediyor ve Konya'ya yeni bir meydan kazandırıyoruz. Tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması için Alaaddin Bulvarı etrafında çalışmalar yürütüyoruz. Şükran Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. İnşaat, 2021 yılında tamamlanacak. Karatay'da yeni motorlu sanayi kuruyoruz. 2 bin 690 sanayi biriminin inşasına yıl sonu itibariyle başlayacağız. 2023 yılında Konya'yı modern bir sanayi alanına kavuşturacağız. Konya, her zaman hayrın ve hakkın yanında durur. Bu şehrin aziz insanları hiçbir zaman, rüzgarın önüne düşmüş kuru yapraklar gibi savrulmamıştır. Konya'nın Recep Tayyip Erdoğan sevdası başkadır” şeklinde konuştu.

KONYA'YA EKONOMİK KATKI SAĞLAYACAK

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise “Kayacık Lojistik Merkezi, Konya'nın uluslararası taşımacılıkta payını yükseltecek. Ülkenin doğudan batıya ana ulaşımını sağlayan Konya'nın tarımsal ve sanayi faaliyetlerini destekleyecek projeleri de hayata geçiriyoruz. Konya Çevre yolu, çevre il yolları ile şehir içi yollarını birbirine bağlayacak. Turizm şehirlerine kolay ulaşım sağlanacak ve Konya'nın turizm potansiyeli daha da artacak” dedi.

İLK GÜNKÜ AŞKLA YANINIZDAYIZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise şunları söyledi: “Hepimiz heyecanlıyız. AK Parti'nin 18 yıllık ikitadarında şehrimize kazandırdıklarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederiz. Konya, sizi yürekten seviyor. Şehrimize her teşrifiniz, bu şehre bayram havası yaşatıyor. Bu şehrin 100 yıllık hayallerini siz hayata geçirdiniz. Konya'nın 31 ilçesinde yatırımlarımıza devam ediyoruz. Belediyeciliğin en güzel örneklerini Konya'da veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, ilk günkü aşk ile sizin yanınızda durmaya devam edeceğiz.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri