Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir’de

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdelaziz Buteflika'nın davetlisi olarak Cezayir’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkedeki iki günlük ziyareti başladı. Erdoğan Cumhurbaşkanı Sellal tarafından Cezayir Havalimanı’nda karşılandı....

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdelaziz Buteflika'nın davetlisi olarak Cezayir’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkedeki iki günlük ziyareti başladı.

Erdoğan Cumhurbaşkanı Sellal tarafından Cezayir Havalimanı’nda karşılandı. Cezayir Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada ise ziyaretin ikili ilişkilerin güçlendirilmesinin devam etmesi bağlamında ve 2006 yılında iki ülke tarafından imzalanan “Dostluk anlaşması”nın bir parçası olarak yapıldığı belirtildi.

Türkiye’den başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar olmak üzere parlamenterler ve işadamlarının da içinde bulunduğu heyet, ilk olarak Buteflika ve Cezayirli işadamlarının da iştirak ettiği ülke ekonomisi hakkında bilgi veren bir konferansa katıldı.

Öte yandan, resmi rakamlara göre, Cezayir’de 200 Türk firması gıda, otomotiv, tarım makineleri, hidrolik, madencilik başta olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteriyor. Cezayir’deki en önemli Türk yatırımı olarak belirtilen ve Relize ilinin batısında 25 bin kişiye iş olanağı sağlaması beklenen bir tekstil firmasının fabrikasının inşaa çalışmaları devam ediyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri