Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Kucaklamayı Çok İyi Biliriz

Saray'da Muhtarlar Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzlaşma ve kucaklaşma çağrılarına cevap verdi. Erdoğan "biz kucaklaşmayı çok iyi biliriz, yeter ki karşımızdaki de bizi kucaklamayı bilsin" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 14. Muhtarlar toplantısında konuştu. Erdoğan, konuşmasında ''Birileri diyor ki kucaklama zamanı. Bundan daha büyük kucaklama olur mu? Biz kucaklamayı çok iyi biliriz. Yeter ki karşımızdaki de bizi kucaklamayı bilsin'' dedi.

Terör örgütü PKK'ya karşı operasyonların devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Önümüzdeki dönem konuşma, tartışma dönemi değil, açık söylüyorum sonuç alma dönemidir. Bu işe illa bir isim aranıyorsa, bunun adı artık milli birlik ve kardeşlik sürecidir'' ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptığı konuşmadan satır başları:

“1 KASIM'IN EN ÖNEMLİ MESAJLARINDAN BİRİ YENİ ANAYASA”

Tabi bir devlet içinde devlet olmaz, bizim tek devletimiz var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti o kadar. Başka bir devlet olamaz.

Tabi 1 Kasım’ın en önemli mesajlarından biri de Türkiye’nin bir an önce yeni anayasa meselesi çözmesi gerektiğidir. Bunu millet bekliyor değil mi? Daha önceki yeni anayasa çalışmalarında, Başbakan'dım o zaman ben, diğer komisyonların oluştuğu gibi değil, biz sayımızın gerektiği kadar komisyon üyeliği istemiyoruz. Dört partinin dördü de üçer üye versin o çalışmayı yapalım. O zamanlar bizim sayımız 330’a yakındı, muhalefetin sayısı 220’ydi. Onlar 9 partimiz 3 üye ile temsil edildi.

ADVERTISEMENT

“ENGELLEYİCİ TAVIR İÇİNE GİRENLER BUNUN HESABINI 4 SENE SONRAKİ SEÇİMDE YİNE VERİR”

Hepsi masadan kaçtı ve işi bitiremedik. Hatta belli mesafe alındı. Dedik bunları kanunlaştıralım, bundan da kaçtılar. Temenni ederim ki yeni dönemde bu yeni anayasa hazırlıklarına katkı vermekten çekinmezler, bunu beraber masaya oturmak suretiyle hallederler. Engellemenin peşinde olan partiler bu anlayışlarından vazgeçmelidir diye düşünüyorum. Engelleyici tavır içine giren herkes bunun hesabını da 4 sene sonra yapılacak seçimde yine verirler. Meclis’in fiilen çalışmaya başlamasıyla birlikte bu konunun partilerimiz tarafından ele alınacağına ve netice elde etmeye yönelik bir çalışma başlatılacağına inanıyorum.

“BİZ KUCAKLAMAYI ÇOK İYİ BİLİRİZ”

Biz şu anda bu bilinçle o insanlara yaklaşıyoruz. Onlar o varil bombalarından kaçtılar. O bütün ülkelerini işgal etmek isteyen teröristlerin onlara sıktıkları, devlet terörünün estiği ülkeden kaçtılar. Birileri diyor ki kucaklama zamanı. Bundan daha büyük kucaklama olur mu? Biz kucaklamayı çok iyi biliriz. Yeter ki karşımızdaki de bizi kucaklamayı bilsin.

“SİZ HİÇ KUCAKLAŞMADINIZ Kİ YA”

Şimdi ben buradan bir şeyi özellikle söylemek istiyorum özellikle. Birileri şu anda hep kucaklaşmaktan bahsediyor, biz hazırız. Siz hiç kucaklaşmadınız ki ya? Dediniz ki “2 Kasım’da iç savaş çıkacağından endişe ediyoruz” dediniz ya. İç savaş beklentisi içinde olanlar varsa bunlar ihanet şebekesidir ihanet. O beklenti terör örgütlerinin beklentileridir. Ama bunlar güya aydın geçinen karanlıklar. Bu ülkede iç savaş hayaliyle yaşayanlar bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti evvelallah tüm kurumlarıyla dimdik ayaktadır. Bunun hesabını soracak güç ve kabiliyettedir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri