Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart bitiş değil dönüm noktasıdır

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “31 Mart bizim için bir bitiş değil bir dönüm noktasıdır. 31 Mart vasıtasıyla seçmenler mesajı iletmiştir. Milli irade tecelli etmiştir” dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarının ardından balkon konuşmasını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: “Tüm milletimizin ve tüm Müslümanların Ramazan-ı Şerif’i tebrik ediyorum. Gazzeli kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Rabbim’den sağlıklı ve mutlu bir bayram diliyorum. Seçim atmosferine gölge düşürecek bazı olaylar yaşandı. Vatandaşlarımızın sağduyusu ve güvenlik güçlerimiz sayesinde Türk demokrasi rüştünü ispat etti. Seçimler demokrasilerin en kritik günleridir. Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Milletin kararının hiçbir baskıyla olmadan sandıkta tecelli etmesi büyük bir kazançtır. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. 31 Mart bizim için bir bitiş değil bir dönüm noktasıdır. 31 Mart vasıtasıyla seçmenler mesajı iletmiştir. Milli irade tecelli etmiştir. 85 milyonun tamamının mesajıdır. 31 Mart’ta kazanan demokrasimiz olmuştur. AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na destek veren herkes kazanmıştır. Bu yolu birlikte yenileyeceğiz. Buradan iradesini yansıtan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Seçim kurullarımıza, sandık görevlilerimize ve emniyet görevlilerimize teşekkür ediyorum. Buraya gelen siz değerli kardeşlerimize ayrıca şükranlarımı iletiyorum.

HER ALANDA BİR HAYIR VARDIR

Bugün gece herkes evine gidecek, sahur yapacak. Sahurla beraber yarın okullar tatil. Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize, şehirlerimize, mahallelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 31 Mart seçimleri 18. Sandık imtihanımız oldu. Hep başararak geldik. Bundan sonra da kazanarak, yola devam edeceğiz. Kazanarak yola devam edeceğiz. 14-28 Mayıs seçimlerinden 9 ay sonra yerel seçim imtihanından umduğumuzu bulamadık. Bu seçim maratonuna yoğun bir şekilde hazırlandık. AK Parti kadroları gece gündüz demeden sahadaydı. İttifak ortaklarımız olağanüstü bir özveri ile çalıştı, emek verdi. 52 farklı şehrimizi ziyaret ettik, mitingler yaptık. Kucaklaştık. Netice böyle oldu. Her alanda hayır vardır. İftar ve açılış programlarıyla toplumumuzun çeşitli kesimleriyle buluştuk. Buradan bizi muhabbetle bağrına basan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Son dakikaya kadar nöbet yerlerini terketmeyen sandık görevlilerimizi ayrı yarı tebrik ediyorum. Cumhur İttifakı’nda beraber hareket ettiğimiz sayın Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. İttifakımıza destek veren tüm partilere teşekkür ediyorum. Biz siyasi hayatımız boyunca milletle yol yürümüş, milletin çizdiği istikametten ayrılmamış bir kadroyuz.

YEREL SEÇİMLERDE İRTİFA KAYBETTİK

Bugüne kadar hep sağduyunun demokrasinin ve sandığının yanında olduk. Her zaman milli iradenin yanında olduk. Milletin iradesinin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz. Şimdiye kadar her zaman milletin iradesine her zaman saygı duyduk. Milletimiz tarafından seçilen büyükşehir belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini, muhtarları, azaları ayrı ayrı tebrik ediyorum. Görevlerini yerine getireceklerine bütün kalbimle inanıyorum. Milletimizin oyuyla tüm yerel yöneticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Sandıklar kapanmış, milletimiz son sözünü söylemiştir. Her siyasi parti seçim sonuçlarını analiz edecektir. Biz de 31 Mart seçimlerini analiz edeceğiz. Henüz kesinleşmemiş olmakla birlikte sandık sonuçları irtifa kaybımızı yaşadığımızı gösteriyor. Yerel bazda yaşanan bu sonucu değerlendireceğiz. Sebepleri analiz edeceğiz.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (21)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri