Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu: Taşeronluk Türk Devlet Ve Hukuk Yapısına Aykırı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeledin İhsanoğlu ise "Madenlerde, devletin dairelerinde, üniversitelerimizde taşeronlar var. Bu yapı Türk devlet yapısına, Türk hukuk sistemine aykırı bir yapıdır. Bu sistem kölelik sistemine benzeyen bir yapıdır."...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeledin İhsanoğlu ise "Madenlerde, devletin dairelerinde, üniversitelerimizde taşeronlar var. Bu yapı Türk devlet yapısına, Türk hukuk sistemine aykırı bir yapıdır. Bu sistem kölelik sistemine benzeyen bir yapıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Samsun'da esnaf ziyareti yaptı. İlkadım ilçesinde Mecidiye Caddesi ile Saathane Meydanı'nda esnafı ziyaret eden İhsanoğlu'ndan bazı vatandaşlar atanamayan öğretmenlerin sorunlarının çözülmesini talep etti.

Gezi sırasında İhsanoğlu'nun önüne atlayan Dev Sağlık İş Sendikası Samsun İl Temsilcisi Yüksel Arslan, taşeron sistemin Türkiye'de yasaklanması için gerekli girişimlerin yapılmasını talep etti. Dev Sağlık İş Sendikası Samsun İl Temsilcisi Yüksel Arslan "Sayın cumhurbaşkanı adayımız ben bir taşeron işçiyim, taşeron sistemin insanlık onuruna yakışmayan bir çalışma modeli olmadığını ifade etmek istiyorum. Madenlerde belediyelerde taşeron işçiler çalışırken ölüyor. Hayatın her alanında taşeron işçiler ölüyor. Hepimiz asgari ücretle çalışıyoruz. Taşeron sistemin zulmünü, işkencesini gördük. Bu kentte işçi kıyımı yapıldı, Gazi Hastanesi'nde işçiler atıldı, geri iade konusunda mahkeme kararı olmasına rağmen alınmadı. Ben bir işçi olarak merak ediyorum. Cumhurbaşkanı olduğunuz zaman taşeron sistemine değinecek misiniz?" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeledin İhsanoğlu ise "Adalet mülkün temelidir sözümüz var. Bu mülkün temelinde adalet kaybolmuşsa, bu mülk çöker. Sizin durumunuzda binlerce işçi var. Sadece madenlerde değil devletin dairelerinde bile taşeronluk yapılıyor. Bu sistemi hazırladılar. Üniversitelerimizde taşeronlar var. Bu yapı Türk devlet yapısına aykırı bir yapı. Bu sistem Türk hukuk sistemine aykırı bir yapıdır. Bu sistem kölelik sistemine benzeyen bir yapı. Bunu elbette kaldırmak lazım. Bunu kaldırmak için büyük mücadele vereceğiz, inşallah." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri