Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu: Adaletin Temeli Su Alırsa, Devlet Çöker

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, adaletin temelinin su alması halinde devletin, milletin çökeceği uyarısında bulundu.İhsanoğlu, seçim çalışmalara kapsamında geldiği Ordu'da, Atatürk Parkı'nda vatandaşlara hitap etti. Pazar günü...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, adaletin temelinin su alması halinde devletin, milletin çökeceği uyarısında bulundu.

İhsanoğlu, seçim çalışmalara kapsamında geldiği Ordu'da, Atatürk Parkı'nda vatandaşlara hitap etti. Pazar günü yapılacak seçimlerde ya demokrasinin önünün açılacağını, ya da demokrasinin önündeki tıkaçların olduğu gibi bırakılacağını belirten İhsanoğlu, "Onun için pazar günü Türkiye için tarihi bir gündür. Bunun için hep beraber sizi sandığa gitmeye davet ediyorum." dedi.

Türkiye'nin bir süredir büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu anlatan İhsanoğlu, "İçeri huzursuzluklar, dışarıda itibarsızlık var. İçerideki huzursuzluk kutuplaştırmadan, zıtlaşmadan, ötekileştirmeden geliyor. İnsanlarımız eski huzurlarını arıyorlar. Çünkü birileri onlara öfkeyle, nefret söylemiyle sabahtan akama kadar onların kafalarını, kalplerini ve vicdanlarını rahatsız ediyor. Türkiye bu sıkıntıdan kurtulmak istiyor. Dışarıda da Irak’ta konsolosluk çalışanlarımız ve aileleri rehin alınıyor. Suriye’deki durumumuz ortada." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de demokrasinin tam olarak hakim olması bakımından inanç, ifade ve teşebbüs hürriyetinin önemine vurgu yapan cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, bu temel hürriyetlerin ülkede bulunması, kullanılması, yaşatılması ve kanun hakimiyetin tesis edilmesini istediklerini kaydetti. Herkesin kanunun, hukuk önünde eşit olması gerektiğini altını çizen İhsanoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Kanunlar birileri için uygulanır, başkaları için uygulanmaz olduğu zaman o zaman adalet mülkün temeli dedikleri sistem çöker. Çünkü adaletin temeli su alırsa mülk çöker. Mülk, millet demektir, devlet demektir, birlik demektir, dirlik demektir. Eğer bunların temeli su alırsa bu devlet çöker, bu millet çöker. Onun için hukukun üstünlüğünü tesis etmek istiyoruz."

Herkesin cumhurbaşkanı olacağı sözünü veren İhsanoğlu, "Sadece bana oy verelerin değil, 76 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Bana oy verenler vatanperver, vermeyenler vatan haini falan, yok öyle bir şey kardeşim. Aldığın oylarla iktidar olup öbürlerini unutmak, yok öyle bir şey. Türkiye artık bunu istemiyor. Türkiye birlik ve beraberlik sesi duymak istiyor. Nefret sözü, şiddet, hakaret, ötekileştirme söylemi istemiyor. Kem söz dinlemek istemiyor Türkiye, Yeter artık yeter. Çok yıp, başka milletlere karşı ayıp. Bütün dünya bizi takip ediyor. Bilmiyorum Türkiye'deki bu hakaret laflarının Almancası var mı, İskandinav dillerinde var mı, bilmiyorum doğrusu. Ben bu dilleri bilmiyorum ama her halde tercüme ediyorlar ve biz biraz mahcup oluyoruz başka milletlere karşı. Lütfen seviyeye tutturalım. Ben bu işe başladığım gün dedim ki; bu yarış Çelebice olmalı, medeni olmalı, kibar olmalı, bu yarış cumhurbaşkanı makamına yakışır olmalı. Biz bunu bu şekilde devam ettiriyoruz." diye konuştu.

Vatandaşlardan pazar günü sandığa gitmelerini isteyen İhsanoğlu, sadece oy kullanmalarının yetmeyeceğini, sandığa da sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. İhsanoğlu, aksi taktirde 'meşhur şişman kedilerin bir yerlere gidip oyları yediğini' ifade etti. Cumhurbaşkanı adayı, YSK'nın 18 milyon fazla oy basmasını da eleştirdi. 30 Mart seçimlerinde sandıkta kazanılan seçimlerin masa başında kaybedildiğini savunan İhsanoğlu, bunun bir daha tekrer edilmesine izin verilmemesi istedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri