Cumartesi günleri tam gün olarak mesaiye dahil edilsin

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, cumartesi günlerinin tamam gün olarak mesaiye dahil edilmesi gerektiğini savundu.

Özgenç, Türkiye'de geçen yıl toplam hafta sonlarında 104 gün, milli ve dini bayramlarda da 11 gün olmak üzere 115 günlük bir tatil programının yapıldığını, idari tatiller ile birlikte bunun 125 güne çıktığını anımsattı. İdari izin uygulamasıyla bazen bu sürenin, 140 güne kadar çıkabildiğini  belirten Özgenç, ''Yani iki gün çalışıyor, bir gün tatil yapıyoruz'' dedi.

Türkiye'de bazı AB ülkelerinin iki katı oranında tatil yapılabildiğine dikkati çeken Özgenç, özellikle idari izin uygulamasından vazgeçilerek hafta sonu tatilinin 1 güne indirilmesi gerektiğini ifade etti. Özgenç, şunları kaydetti: ''Dünya büyük bir ekonomik buhran içerisindeyken, 1 günlük kaybın en az  2 trilyon TL olduğu yetkililerimizce açıklandığı göz önüne alındığında, yılda 52 gün fazla mesai yaptığımızda, 104 trilyon TL ekonomiye katkısı olacağı ortaya çıkıyor. Bu ve buna benzer ekonomik kayıplardan dolayı hükümetimizden talebimiz, cumartesi günlerinin tam gün mesaiye dahil edilmesidir.
Cumartesi gününün ille de tatil olacak diye bir zorunluluğu yok. Dünyanın her tarafında da bugün tatil olarak kullanılmıyor. Biz de kullanmayabiliriz. Gereksiz tatillerin getirdiği ilave bir sürü yükler var. Rekabet gücünü azaltan yanları bulunuyor. Lüzumsuz tatil olunca fabrikalar ve iş yerleri çalışmıyor. İşlemler gecikiyor. Bütün bunlar hesaba katılmalı.''


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri