Çukurova Üniversitesi'nde Innocampus Tanıtım Toplantısı Yapıldı

İnovasyon ve Girişimcilik Platformu InnoCampus tarafından inovasyonun geliştirilip yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulan projenin tanıtım toplantısı Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) başladı. Geleceğin bilim insanlarına, günümüzde...

İnovasyon ve Girişimcilik Platformu InnoCampus tarafından inovasyonun geliştirilip yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulan projenin tanıtım toplantısı Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) başladı. Geleceğin bilim insanlarına, günümüzde ülkelerin kaderini belirleyecek en önemli önceliklerden biri olan ‘inovasyon ve girişimcilik’ konusunda eğitim veriliyor. InnoCampus ekibi Çukurova Üniversitesi’nden sonra Türkiye’deki diğer üniversitelere de ziyaretlerde bulunacak.

ÇÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Toyota Brüksel’de uzman mühendis olarak görev yapan Serhat Doğan’ın yönettiği toplantıya öğretim üyeleri Prof. Dr. Kadir Aydın, Prof. Dr. Hamit Serbest, Doç. Dr. Elife Hatun Kılıçbeyli, Doç. Dr. Neşe Algan, Doç. Dr. Mehmet Özmen ile öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Toplantı, Inno Campus Proje Koordinatörü Memet Ünsal’ın proje hakkındaki sunumuyla başladı. Yıllarca yurtdışında çalıştıktan sonra Adana’ya dönerek narenciye alanında fabrika kuran girişimci Yunus Emre Severoğlu ve eşi Gamze Severoğlu da InnoCampus’un Çukurova Üniversitesi’nden başlatılmasının önemini ve projenin öğrenciler için sağlayacağı faydaları anlattı. Hewlett Packard Brüksel’de görevli Emre Kayaarma ile uzun yıllardır Dışişleri Bakanlığı’nda diplomat olarak görev yapan Mustafa Turan ise projeye neden katıldıkları hakkında bilgi vererek, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

Sunumlardan sonra toplantıya katılan öğrenciler proje hakkındaki sorularını sorarak kendi önerilerini paylaştı. Ayrıca “ınnocampus elçisi” olmak isteyen gönüllüler de toplantı sonrasında projeye nasıl katkıda bulunabilecekleri konusunda görüşlerini belirtip, kendi projeleri hakkında bilgi verdi.

Öte yandan, InnoCampus projesinin Adana ve Çukurova Üniversitesi’ndeki girişimcilik ve inovasyon ekosistemine yararlı katkılarda bulunacağı, Mart 2015’e kadar gereken hazırlıkların el birliğiyle yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

INNOCAMPUS NEDİR?

InnoCampus, taşınabilir bir inovasyon ve girişimcilik platformudur. Amacı, Türkiye'nin değişik bölgelerindeki üniversiteleri gezmek ve her kurulduğu kampüste 1 ay boyunca yoğun ve uygulamaya dönük inovasyon ve girişimcilik eğitimi vermektir. Katılımcılar, takımlar kurup yeni proje fikirleri üzerinde çalışacak, ilham verici konuşmalar dinleyecek, mentorluk ve danışmanlık desteği alacak ve bünyesindeki Fab Lab sayesinde prototip üretme imkanı bulacak. Aynı zamanda bir de dijital portal kurulacak ve projeye katılanların diyalog ve işbirliği bu portal üzerinden sürdürülecek. InnoCampus’ün başarılı katılımcıları daha sonra Türkiye ve yurtdışındaki profesyonel kuluçka merkezlerine gönderilerek yatırımcılarla buluşturulacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri