Çukurova Üniversitesi'nde 50 Bine Yaklaşan Öğrenciyle Ders Başı Yapıldı

Çukurova Üniversitesi 2014-2015 eğitim öğretim yılı törenle başladı. Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, belirledikleri hedefe doğru kararlılıkla ve hızlı adımlarla ulaşmaya çalıştıklarını...

Çukurova Üniversitesi 2014-2015 eğitim öğretim yılı törenle başladı. Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, belirledikleri hedefe doğru kararlılıkla ve hızlı adımlarla ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Kibar, 16 fakültede 86 lisans programı, 12 meslek yüksekokulunda 94 ön lisans programı, 3 enstitü bünyesinde 127 yüksek lisans ve doktora programı, 32 araştırma ve uygulama merkezi ve devlet konservatuvarı ile öğretim verdiklerini belirtti. 2014-2015 yılında 48 bin 167 öğrenci ile eğitim-öğretime başladıklarını ifade eden Kibar, Çukurova Üniversitesi’ni geliştirme ve yenileştirme çabalarının artırılacağını vurguladı. Prof. Dr. Kibar, “Eğitim-öğretimle ilgili tüm mevzuatımızı “Bologna Süreci”nin ruhuna uygun olarak değiştirdik. Üniversiteler için mükemmellik belgeleri niteliğinde olan “Diploma Eki Etiketi”ni ve ardından da “Avrupa Kredi Transfer Sistemi-AKTS etiketi”ni almaya layık görüldük. Bu yıl ilk defa 32 diğer üniversite ile birlikte e-kayıt uygulamasını hayata geçirdik ve Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi üzerinde yapılan yenileme çalışmalarını da tamamladık. Dünyanın en prestijli üniversite değerlendirme kuruluşlarından biri olan İngiltere merkezli Quacquarelli Symonds (QS) tarafından açıklanan 2014 Dünyanın En İyi Üniversitesi listesine girmeyi başaran 10 Türk üniversitesinden biri olmuştur.” dedi.

Çukurova Üniversitesi’nde okumak isteyen uluslararası öğrenciler için bu sene ilk kez yurtdışında 11 merkezde sınav yaptıklarını anlatan Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Geçen yıl Yükseköğretim Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu çerçevesinde Avrupa Komisyonu’na yaptığımız konsorsiyum başvurusu da kabul edilmiştir. Bu konsorsiyum çerçevesinde her yıl 95 öğrencimiz Avrupa Birliği ülkelerinde değişik endüstri ve servis sektörlerinde 1 yılı yakın staj imkanından faydalanacak. Ayrıca öğrencilerimize Amerika Birleşik Devletleri’nin Portland State Üniversitesi’nden diploma ve yüksek lisans dereceleri alma imkanı sunulmuş ve başarılı olan her öğrencimize bu üniversite tarafından yıldı 4 bin dolar burs sağlanması kararlaştırılmıştır.” Diye konuştu.

TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ 1 DÖNEM İŞLETMEDE DERS GÖRECEK

Üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde Adana Sanayi Odası ile üniversitemiz arasında imzalanan işbirliği protokolü ile Tekstil Mühendisliği bölümünde 7+1 uygulamasına geçildiğinin altını çizen Rektör Kibar, “Öğrencilerimiz 7 dönem üniversitemizde, 1 dönem ise sanayi odamız tarafından belirlenen tekstil işletmelerinde eğitim göreceklerdir. Yakın dönemde mühendislik fakültemizin iki bölümünde de böyle bir uygulamaya geçmeyi planlamaktayız. Bilime madde desteklerimiz de sürüyor. 2014 yılı içerisinde 88 ulusal bilimsel etkinli katılım desteği olarak 227 bin 830 TL, 187 bilimsel yayın desteğine 658 bin TL, 5 bilimsel toplantıya 23 bin TL destek verilmiştir. Son bir yıl içerisinde akademik birimlerimizce yürütülmekte olan 611 projeye üniversitemiz araştırma fonundan yaklaşık 11 milyon 500 bin TL tutarında destek verilmiştir.” İfadelerini kullandı.

Vali Mustafa Büyük de Çukurova Üniversitesi’nin kentin önemli kurumlarından biri olduğuna vurgu yaptı. Üniversitenin köklü geçmişi, birikimi ve başarısının kendilerine umut verdiğini söyleyen Vali Büyük, “Üniversitemiz, şehrin gelişmesine ve kalkınmasına da çok önemli katkılar sağlıyor. Bundan sonra da işbirliği ve uyum içinde bu katkıları artırarak sürdürme arzusu içerisindeyiz." diye konuştu.

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sanatçılarının dinletisinin ardından 2014-2015 yılının ilk dersi Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından verildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri