Çukurova Üniversitesi Yeni Mimar Ve Mühendislerini Uğurladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi lisans öğrencileri ÇÜ Stadyumu’nda düzenlenen törenle mezun oldu.Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, bölüm başkanları,...

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi lisans öğrencileri ÇÜ Stadyumu’nda düzenlenen törenle mezun oldu.

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, bölüm başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde öğrencilerin yerlerini almasıyla başlayan merasim saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Öğrenciler adına açılış konuşmasını fakülte birincisi İnşaat Mühendisliği öğrencisi Onur Ortayurt gerçekleştirdi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük 12 programda 116’si öğretim üyesi toplam 217 akademik personelle 6 bin 500 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Hem mimarlık hem de mühendislik eğitimi verdiklerini belirten Başıbüyük, fakültede uygulamalı mühendislik eğitimi olduğunu kaydetti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın ise kuruluşunun 41. yılında ÇÜ’nün 16 fakülte, 5 yüksekokul, 12 meslek yüksekokul ve 3 enstitü barındırdığını hatırlattı. ÇÜ’nün dünya üniversitesi olma yolunda ilerlediğini ifade eden Yalçın, mezun olan öğrencilere seslenerek, "Diplomalarınızın tüm dünyada geçerli olmasını sağlayacak diploma eki etiketi 2013 yılından itibaren geçerli olmaya başlamıştır. Bunun yanı sıra son iki yılda başta Avrupa Birliği ve Amerika’dan pek çok üniversite ÇÜ ile çift diploma anlaşması imzalanmıştır. Üniversitemizin en büyük fakültesi durumunda olan Mühendislik Mimarlık Fakültesi, barındırdığı 12 program ve 6 bin 500 öğrencisi, güçlü akademik kadrosu ve alt yapısı ile sadece ülkemize değil, aynı zamanda uluslararası evrensel ölçekte hizmet sunuyor." dedi.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Onur Ortayurt yaş kütüğüne plaket çakarak diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın’dan aldı. Dereceye giren öğrencilere diplomalarının verilmesinden sonra, fakülteyi temsil eden öğrencilere de plaket verildi. 12 bölümün bölüm başkanları ve akademisyenleri tarafından diplomalar dağıtıldıktan sonra öğrenciler keplerini havaya fırlatarak, mezuniyet sevincini yaşadı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri