Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nden Akreditasyona Tepki

Basın kuruluşlarına yönelik akreditasyon uygulamasının hortlamasına meslek örgütleri tepki gösterdi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, akreditasyonun sansür olduğunu belirterek, bir an önce bu uygulamadan vazgeçilmesini...

Basın kuruluşlarına yönelik akreditasyon uygulamasının hortlamasına meslek örgütleri tepki gösterdi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, akreditasyonun sansür olduğunu belirterek, bir an önce bu uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

Başbakanlık tarafından Cihan Haber Ajansı, Zaman gazetesi, Samanyolu Haber TV, Bugün gazetesi ve Bugün TV'ye uygulanan akreditasyona basın meslek kuruluşlarının tepkisi sürüyor. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, hangi basın kuruluşu olursa olsun tüm basın kuruluşlarına şeffaf davranılması gerektiğini belirterek, kuruluşlar arasında akreditasyon ile ayrım yapmanın yanlış olduğunu vurguladı. Akreditasyon uygulamasının halkın haber alma özgürlüğüne engel olduğunu dile getiren Esendemir, “Akreditasyon bir nevi sansür uygulamasıdır. Her türlü sansür girişimine, her türlü engellemeye, her türlü akreditasyon uygulayarak, bazı kurumları yasaklayarak haber alma özgürlüğünün engellenmesini tasvip etmiyoruz. Bu gibi girişimler yanlıştır. Halkın haber alma özgürlüğüne engeldir. Tarihe tanıklık eden gazetecilerin görevlerini en özgür bir şekilde yapmaları sağlanmalıdır.” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya da akredite ayrımını kınayarak, "Gazetelere veya gazetecilere akreditasyon uygulaması olayı izlemeye, basın toplantısını takip etmeye gelen gazetecilerin gerçekten gazeteci olup olmadığı açısından makul görülebilir. Ancak, gazetelerin arasında ayrım, gazeteciler arasında ayrım, gazetelere, gazetecilere sansür veya ambargo mantığında uygulanması kabul edilemez. Bir süredir Zaman, Cihan Haber Ajansı grubuna yapılan muamele, geçmişte de başka yayın kuruluşlarına, gazetecilere uygulanmıştı. O zaman gösterdiğimiz tepkiyi şimdi de gösteriyoruz. Kınıyorum, kabul edilmesi mümkün değildir." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri