Cudi Dağı Tünelinde Çalışan Taşeron İşçiler Greve Girdi (Özel)

Şırnak ile Cizre arasında yapılan ve Cudi Dağı’ndan geçecek olan yol yapım işi devam ederken, Cudi Dağı’nda açılan tünel çalışmalarında çalışan 100 taşeron işçi, 5 aydır maaşlarını alamadıklarını gerekçe göstererek tünel...

Şırnak ile Cizre arasında yapılan ve Cudi Dağı’ndan geçecek olan yol yapım işi devam ederken, Cudi Dağı’nda açılan tünel çalışmalarında çalışan 100 taşeron işçi, 5 aydır maaşlarını alamadıklarını gerekçe göstererek tünel girişini kapatıp greve girdi.

Tünel önünde toplanan taşeron işçiler, maaşlarını alamadıklarından yakındı. İş makineleriyle tünelin önünü kapatan işçiler, alın terleri olan maaşlarını istediklerini ifade etti. Burada basın yoluyla yetkililere seslenen taşeron işçiler, maaşlarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ve bunun için bir çözüm yolu istediklerini ifade etti.

“5 AYDIR MAAŞLARIMIZI ALAMIYORUZ”

İşçiler adına açıklamada bulunan İsmail Şeker, “Cizre-Şırnak arasındaki yol şantiyesinde, tünellerin inşaatında çalışıyoruz. Biz arkadaşlarla beraber 5 aydır maaşlarımızı alamıyoruz. Bizim çocuklarımız mağdur durumda. Biz bu mağduriyeti yaşıyoruz. Okullar açıldı, çocuklarımıza bir ayakkabı, bir elbise alacak kadar paramız yok. İzinde olan arkadaşlarımız var, gelemiyorlar. Çünkü paraları yok. Biz izne gitmek istiyoruz, çocuklarımızın okul masraflarını karşılamak için ama para yok, gidemiyoruz. Ailemiz orada perişan, biz de burada perişanız. 5 aydır bizi burada sallıyorlar, ha bugün ha yarın diye. Şu an biz Cizre-Şırnak arasındaki yol inşaatında yapılan tünelleri biz kapattık.” dedi.

“MAĞDURİYETİMİZİ GİDERSİNLER DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”

Çıkış yapıp, 5-6 aydır maaşlarını alamayan arkadaşları olduğunu söyleyen İsmail Şeker, “Hep bize bilgi veriyorlar para yok, biz de buradaki yetkililere söylüyoruz. Nurşat diye bir ana firma kendi personellerinin maaşlarını düzenli bir şekilde ödüyor. Bizim taşeron firmanın maaşlarını ödemiyor. Ondan dolayı bizim taşeron firma da o zorluğu çekiyor. Ama ana firma Nurşat, kendi işçilerinin maaşlarını düzenli bir şekilde yatırıyor. İşçilerin de maaş konusunda hiçbir sıkıntısı yok. Sıkıntı taşeron firmaya oluyor ve biz bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Lütfen bizim sesimizi duyan bütün yetkililer bir çözüm arasınlar. Okullar açıldı, bizim bu mağduriyetimizi lütfen gidersinler. Artık yeter, dayanacak kimsenin gücü kalmadı. Biz de insanız ve insanca yaşamak istiyoruz.” diye konuştu.

“MAAŞLARIMIZI ALANA KADAR EYLEMİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Maaşlarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade eden İsmail Şeker, şöyle devam etti: “Şu an bizim mevcut sayımız 50 kişi ve hepsi burada. İzinde olan arkadaşlar var, başka yere gidenler var. Onlar da parasızlıktan gelemiyorlar. Burada çalışıp da parasını alamayan işçi sayısı 100 kişiye yakındır. Çıkışa gidenler var, paralarını alamayanlar var. İzinde olanlar gelemiyor, izne gitmek isteyen gidemiyor. Biz bu eylemimizi, maaşlarımız ödenene kadar sürdüreceğiz ve bu yolu ulaşıma kapatacağız. Hiçbir araç-gereç ve iş makinelerin girip çıkmasına izin vermeyeceğiz. Ta ki bizim bu sorunumuzu çözene kadar. Bizim ihtiyacımız olan şey bizim alın terimizidir. Bizim bu alın terimizi versinler, biz başka bir şey istemiyoruz. Mazota para var, çimentoya para var, demire para var, her çalışan araca ve makineye para var. Ama işçiye geldiği zaman para yok diyor. Bizi dinleyen vali olsun, kaymakam olsun, kim olursa olsun bize bir çözüm bulsalar çok iyi olur. Çünkü bizim artık dayanacak bir gücümüz yok.”

Açıklamadan sonra tünel önünde ‘İşçiyiz, Haklıyız, Hakkımızı İsteriz’ diye slogan atan taşeron işçiler, maaşlarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri