Cü Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık:

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Gelişmiş toplum olmanın şartlarından birinin de kadınlara toplumsal ya...

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gelişmiş toplum olmanın şartlarından birinin de kadınlara toplumsal yaşam içinde verilen değer olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kocacık, "Özverisi, kahramanlığı ve şefkat duygusu ile tarihte tüm ulusların kadınlarına örnek olan Türk kadınları, medeni ve siyasi hakları ilk elde eden kadınlar olarak da dünya kadınlarına örnek olmuştur. Kadınlarımız hayatın her alanında üstlendiği büyük sorumluluklarla hem ailenin yapı taşı olarak hem de ekonomik ve sosyal yaşamın bir parçası olarak toplumun ve dolayısıyla ülkenin gelişmesinde çok önemli roller üstlenmektedir. “dedi.

Rektör Kocacık mesajının devamında şunları söyledi:

“Daha müreffeh kalkınmış bir toplum olmak için ilkokuldaki kız öğrenciden üniversitede okuyan genç kızlarımıza kadar taşıyacağı sorumluluğun bilincini aşılamalı, her alanda eğitim alabilmelerini ve kendilerini geliştirebilmelerini sağlamalı, her birini kendine güvenen, güçlü bireyler olarak topluma kazandırmalıyız. Bu vesile ile kadına yönelik her türlü şiddeti de kınıyor, kadınların baş tacı edildiği bir toplum olmamızı temenni ederek tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri