Csu, Bavyera'yı Eğitim Alanında Daha İleri Götürmek İstiyor

Bamberg yakınlarındaki 'Kloster Banz' Manastırı’nda dört günlük sonbahar kurultayı düzenleyen Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU), eğitim konusunu masaya yatırdı. Kurultayda Gymnasium okullarının eğitim süresi ve engelli öğrencilere...

Bamberg yakınlarındaki 'Kloster Banz' Manastırı’nda dört günlük sonbahar kurultayı düzenleyen Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU), eğitim konusunu masaya yatırdı. Kurultayda Gymnasium okullarının eğitim süresi ve engelli öğrencilere daha fazla destek verilmesi kararları aldı. Basın toplantısında Başbakan Horst Seehofer, halefinin kim olacağı sorusuna muhatap oldu.

Bavyera'nın muhafazakâr partisi Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU) 'Eğitim için heyecanlandır! Teşvik et. Talep et. Araştır.' sloganlı dört günlük sonbahar kurultayı önceki gün son buldu. Bavyera eyaletinin yapılan araştırmalara göre eğitimde zirvede yer almasına rağmen, hükümet partisi milletvekillerinin bu konuyla toplanması eğitime verilen önemini gösterdi. Kurultayda eyalette uzun süre tartışılan Gymnasium okullarının eğitim süresi hakkında yeni bir karar alındı. CSU tarafından yapılan reformla geçtiğimiz yıllarda eğitim süresi sekiz yıla indirilen Gymnasium okullarında öğrencilerin yine dokuz yıl eğitim almasının yolu açılmak isteniyor.

Milletvekillerinin oyladığı 'Pedagoji merkezli. Bavyera'da Gymnasium okullarının geliştirilmesi' çalışması kabul edildi. Plana göre ek zamana ihtiyacı olan öğrenciler, Gymnasium'un orta kısmını bir yıl ek süre ile okuyabilecek, ancak ders müfredatı yine sekiz yıllık olarak kalacak. Değişikliğin uygulanması okul yönetmeliklerine ve velilere bırakılıyor. Konu hakkında Spiegel dergisine demeç veren Eğitim Bakanı Ludwig Spaenle, sekiz yıllık Gymnasium'un uygulamasının yeterince hazırlanmadan başlandığını ifade etti. Kurultayda alınan bir diğer önemli kararda pedagojik desteğe ihtiyacı olan ve özürlü çocuklara yönelik tam günlük eğitim imkanlarının artırılması oldu.

Konu hakkında milletvekilleri Gudrun Brendel-Fischer ve Kerstin Schreyer-Staeblein, Förderschule okullarının ilk okul sınıfları için de tam gün eğitim imkanlarını artırmak istediklerini açıkladılar. Bunun dışında CSU, Realschule ve Gymansium okullarındaki göçmen kökenli öğrenci sayısını artırmak için üniversite mezunu göçmen kökenli vatandaşları öğrencilere örnek olmaları ve yol göstermeleri için kazanmaya çalışacak.

BASIN TOPLANTISINDA SEEHOFER'İN HALEFİNİN KİM OLACAĞI SORULDU

Kurultayın son günü basın mensuplarının karşısına geçen Bavyera Başbakanı Horst Seehofer kurultayın verimli geçtiğini söyledi. Seehofer, Almanya'ya gelen mülteciler, işyerlerinin güvence altına alınması ile eyalet finans denkliği sistemi ve bölgesel yönetimlerin yetkilerinin artırılması konularını gündeme getirdi. Bavyera halkının mültecilere sempati ile baktığını söyleyen Seehofer, ancak kontrolsüz olarak Almanya'ya gelecek olan mültecilere hemen yardım etmenin zor olacağı için halkın da onlara bakışlarının değişebileceği tehlikesine dikkat çekti.

Bavyera halkının Berlin ve Brüksel'den gelen talimatlarla hareket etmek yerine kendi yapacaklarını kendilerinin belirlemeyi istediğini anlatan Seehofer, Bavyera'nın ayrılmak mı istediği sorusuna "Şu an böyle bir şey düşünmüyorum. Hele ilk adımı atalım." şeklinde konuşarak muhatapları ile yapacağı görüşmelere dikkat çekti. Seehofer ayrıca gazetecilerin halefi kim olacağı sorusuna muhatap olunca, bunun için daha zaman olduğunu söyledi ve 2017 yılını işaret etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri