Çözümsüzlüğün nedeni ne?

İnşaat sektörünün vergi sorunlarını anlatan TÜRMOB Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Değirmenci, vergi kaçağı uyarısında bulunarak sektörün sorunlarının bilerek çözülmediğini söyledi
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası ‘İnşaat Sektörünün Vergisel Sorunları’ konulu eğitim semineri düzenledi. Eğitim semineri Konya SMMM Odası Konferans Salonu’nda düzenlendi. Semineri Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Değirmenci verdi. Eğitim semineri açılışında konuşan Konya SMMM Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Turan, “2011 yılı eğitim faaliyetlerimiz kapsamında üyelerimiz ve stajyerlerimiz için düzenlediğimiz eğitim seminerlerine devam ediyoruz. Bugünkü eğitim seminerimizde inşaat muhasebesi konusu işlenecektir. Mesleğimiz birçok iş alanına hitap etmektedir. Bunlardan biriside inşaat sektörüdür. Bu alanda çalışmalarını sürdüren müşavirlerimizin bilgilerini güncellemeleri için bu seminer düzenlenmektedir. Odamızın düzenlediği eğitim seminerleri bundan sonrada devam edecektir. Gelecek günlerde yine hepimizi ilgilendiren tarım muhasebesi ve yenilenen Türk Ticaret Kanunu ile devam edecektir. Eğitim seminerlerimize yoğun ilgi gösteren üyelerimize ve stajyerlerimize seminerlerimizin faydalı olmasını istiyoruz” diye konuştu.
SEKTÖRÜN SORUNLARI BİLEREK ÇÖZÜLMÜYOR
Türk Ticaret Kanunu’nda değişiklik oldu ve Torba Yasası ile de yeniden bir değişiklik olacağını dile getiren İbrahim Değirmenci ise “Bu değişiklikler mali müşavirlerimizi ilgilendiren değişikliklerdir. İnşaat sektörünün vergisel sorunlarına geldiğimiz de ise bu alanda sorunlar bundan önce oldu bundan sonra da olacaktır. Çünkü inşaat sektörü paranın en iyi aklandığı sektördür. Bu yüzden kimse bu sektördeki sorunları bilerek çözmüyor veya çözemiyor. Biz vergi mevzuatını hep uç noktalarda arıyoruz. Bu nedenle de kesin çözüme gidemiyoruz. İnşaat sektörü vergi kaçırmanın en yaygın olduğu sektör” ifadelerini kullandı. İnşaat sektöründe yapılan bina veya iş yerlerinin yapımında maliyetlerin kesin olarak bilinebilmesi için gerekli raporların hazırlanması gerektiğini de vurgulayan TÜRMOB Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Değirmenci, “İnşaat yapılırken işçilik masrafları, malzeme ve üretim giderlerinin doğru bir şekilde raporlanması gerekir. Müteahhit vergi kaçırmak için birden fazla yaptığı inşaat yerlerini aynıymış gibi gösteriyor. Faaliyet tabanlı maliyet oluşturulması gerekir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri