Çözüme kavuşturun

2007 yılında yapımına başlanan ancak tamamlanamayan Kozağaç Mahallesinde bulunan Gedavet Konutlarının hak sahipleri Gedavet Konutlarının önünde basın açıklaması yaptı

Meram 2007 yılında yapımına başlanan ancak tamamlanamayan Kozağaç Mahallesi’nde bulunan Gedavet Konutlarının hak sahipleri Gedavet Konutlarının önünde basın açıklaması yaptı Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu’nun belediye başkanlığı zamanında yapımına başlanan konutların halen teslim edilmediğini belirten vatandaşlar sorunun biran önce çözüme kavuşturulmasını istediler. Gedavet konutlarının hak sahipleri adına basın açıklamasını okuyan Av. Ahmet Güney, Meram Belediyesine güvenerek konutlara üye olduklarını söyledi. Tüm ilanlarda Meram Belediyesi öncülüğünde ifadesinin kullanıldığını söyleyen Av. Güney, “Gedavet Konutlarının tanıtımlarında o dönemki Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu’nun resimleri ve beyanları vardı. Bizler bu beyanlara ve Meram Belediyesi öncülüğünde ifadelerine güvenerek buraya yatırım yaptık. Bu konutlar Meram Belediyesi’nin tahsis ettiği arsa üzerine yüklenici firma Boytaş tarafından yapılacaktı. Toplam 512 konut, işyerleri ve sosyal alanlarında bulunacağı bu sitedeki konutların 128’i belediyeye aittir. Belediyeye ait olan 128 bina iskana hazır durumdadır. Bizlerin alacağı binalar ise henüz bitmedi. Hatta henüz yapımına başlanılmayan binalar var” dedi. Son yerel seçimlerde Refik Tuzcuoğlu’nun yerine seçilen Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycının önceki dönemde başlayan bazı projelere sahip çıkmadığını aktaran Av. Güney, “Kamu hizmetlerinde devamlılık esastır. Meram belediyesi bizlerle bir sözleşmesinin olmadığını ve bu nedenle bize karşı bir sorumluluğu olmadığını belirtmektedir. Oysa belediye güven telkin etmek suretiyle bizi yanıtlığı için sorumludur” diye konuştu.

MERAM BELEDİYESİ: “HUKUK DIŞINA ÇIKMAMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Meram Belediyesi ise konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Kendilerini Boytaş Boyacıoğlu İnş. San. ve Tic. A.Ş.’den daire alarak mağdur olduklarını iddia eden kişilerle Meram Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları, Hukuk İşleri Müdürü ve ilgili daire müdürleri Belediye Meclis Salonunda konu ile ilgili toplantı yapmışladır. Bu kişiler, içlerinde hukukçuların ve öğretim üyelerinin de bulunduğu sözcüler seçmişler ve seçilen bu sözcülerle de defalarca görüşülmüştür. Sözcüler fesih kararının görüşüldüğü en son encümen toplantısının akabinde ‘fesih kararının en doğru karar olduğunu’ bildirmişlerdir. Boytaş Boyacıoğlu İnş. San. ve Tic. A.Ş.’den daire alarak mağdur olduklarını iddia eden kişiler taleplerini belediyemize yöneltmektedir. Oysa satış sözleşmesinin tarafı olan ve edimlerini yerine getirmesi gereken Boytaş Boyacıoğlu İnş. San. ve Tic. A.Ş.’ye taleplerini yöneltmeleri gerekir. Çünkü ellerindeki sözleşmeyi söz konusu firma ile imzalamışlar, parayı da bu firmaya ödemişlerdir. Belediyemizin sözleşmelerde imzası da bilgisi de bulunmamaktadır. Bu kişiler Belediyemize bugüne kadar herhangi bir bedel ödemiş değillerdir. Şirket belediyemizin bir şirketi değildir. Belediyemiz, sözleşme hükümlerine göre işlem tesis etmek zorundadır. Hukuk normları dışına çıkmamız söz konusu olamaz.”

MEHMET ALİ ÖZYER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri