'Çözüm Süreci Mi; Bölünme Süreci Mi?' Paneli Başladı

Türkiye'nin 7 bölgesinde Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından yapılacak olan 'Çözüm Süreci mi; Bölünme Süreci Mi?' konulu panelin ilki Ankara'da düzenlendi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan moderatörlüğündeki panele Bağımsız...

Türkiye'nin 7 bölgesinde Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından yapılacak olan 'Çözüm Süreci mi; Bölünme Süreci Mi?' konulu panelin ilki Ankara'da düzenlendi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan moderatörlüğündeki panele Bağımsız Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Hakkari Emniyet Müdürlüğü görevinden istifa eden Tufan Ergüder, gazeteci avukat İrfan Sönmez ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan BBP Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hakkı Öznur, çözüm sürecinin PKK açılımı olduğuna dikkat çekti. Sınırların kevgire döndüğünü anlatan Öznur, Türkiye'de ajan kaynağını vurguladı. IŞİD bahanesi altında Türkiye'de yeni çatışmaların meydana getirilmek istendiğini dile getiren Öznur, IŞİD'in sebep değil sonuç olduğunu ve küresel güçlerin etkisini anlattı. Terör örgütü PKK'nın meşrulaştırılmak istendiğini belirten Öznur, KCK operasyonlarının durmasından uyuşturucu baronlarının memnun olduğunu vurguladı. Hükümetin PKK'nın literatürünü kullanmaya başladığını belirten Öznur, "Yaşasın Türkiye, yaşasın Türk milleti." dedi.

Şehit Aileleri Derneği ve Federasyonu Başkanı Hamit Köse ise kendisinin de bir şehit babası olduğunu, bu acının en çok faturasını ödeyen insanlar olduklarını ifade etti. Bayrak için, vatanın huzuru ve bütünlüğü için çocuklarının şehit olduğunu dile getiren Köse, bayrağın indirildiğini, vatanın bölünme noktasına geldiğini ancak kimsenin sesinin çıkmadığını kaydetti. Anayasadan gücünü alanların kendilerinin yanında olmadığına dikkat çeken Köse, yüreklerinin yandığını belirterek sözlerini dua ederek bitirdi.

Daha sonra ise şehitleri anlatan bir sinevizyon gösterildi. Duygusal anların yaşandığı sinevizyon gösterimi sonrası konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, niyetlerinin üzüm yemek olduğunu asla bağcıyı dövmek olmadığını ifade etti. "Gelinen noktada ne PKK sınır dışına çıktı, ne silah bıraktı." diyen Destici, PKK'nın meşrulaştığını, güçlendiğini belirterek şimdi demokratik özerklik ve nihayetinde devlet olacaklarına dikkat çekti. PKK'nın en büyük zararı Kürt kardeşlerine verdiğini vurguladı.

Bölgenin tamamen PKK'nın kontrolüne bırakıldığını ve hakimiyetin PKK'da olduğunu kaydeden Destici, terörle mücadele raporunu devlet görevlilerine sunduklarını ifade etti. Türkiye'nin IŞİD konusunda nasıl bir yol izleyeceğini ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin açıkladığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bunu kabul ettiğini anlatan Destici, "Bu Türkiye'nin bağımsızlığına vurulmuş en büyük darbedir. Biz bunu kabul etmiyoruz, bunu şiddetle reddediyoruz. Hiçbir güç Türk devleti adına karar veremez. Bu kararı onaylayanlar da mutlaka bir gün bununla yüzleşmek zorunda kalacak." diye konuştu.

    Başbakan'ın PKK literatürüyle konuştuğunu dile getiren Destici, bildiklerini millet ile paylaşacaklarını kaydetti. Türkiye'nin 7 bölgesinde bu toplantılarının yapılacağını dile getiren Destici, bir sonraki toplantının ise İstanbul'da olacağını söyledi. Protokol konuşmalarının ardından panele geçildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri