Çözüm: İslam kardeşliği

Saadet Partisi (SP) Konya İl Gençlik Kolları üyeleri, Konya Garnizon Şehitliği'nde basın açıklaması yaptı.

Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ebubekir Mücevher, terörün çözülmesi ve akan kanın durması için İslam kardeşliğinin şart olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Türkiye’de son dönemde artan terör olaylarına Konya Garnizon Şehitliği içerisinde basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ebubekir Mücevher, terörün ancak İslam kardeşliği ile bitirilebileceğini söyledi. Türkiye’de son 10 yılda 10 bin 80 olayda 818 şehit verildiğini ifade eden Mücevher, “Bu acı tablo bizleri derinden üzmektedir. İşte Hakkari, işte Şemdinli, işte Uludere ve işte Gaziantep. Son günlerde tekrar yoğunlaşan ve terör eylemi olarak yapılan hani saldırılarda şehit edilen evlatlarımıza, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlara başsağlığı diliyoruz” dedi. Türkiye’de dost olarak bilinen sözde müttefiklerin terörün baş hamisi olduğunu savunan Mücevher, “Bu toprakların mayasını oluşturan kardeşlik ve ümmet olma bilinci, Siyonizm’in içimize yetiştirdiği kavmiyetçilik ve tefrika dinamitleriyle yok edilmek istenmektir. Yıllardın bu milletin aziz evlatlarını birbirine sağ-sol, Alevi-Sunni, Türk-Kürt diyerek kırdıranlar artık fark gözetmeksizin milletimizi hedef tahtasına oturtmuşlardır. Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında İslam ülkelerinin sınırlarını değiştirmeyi kafasına koyanlar, planlarını adım adım uygularken, bu zulme muhatap olan Müslümanların birbirine düşmesi ve haçlı zihniyetini müttefik edinmesi hayret vericidir” diye konuştu. Ülkedeki sorunların çözümü için atılan adımların zayıf olduğunu bildiren Mücevher, bu coğrafyanın sorunlarının Amerika ve Avrupa’nın tecrübesiyle çözülmeye çalışılmasının, milleti batı medeniyetine teslim etmekle eşdeğer olduğunu kaydetti.

MÜSLÜMANLAR ARASI SİYASET BERTARAF OLDU

Müslümanlar arasındaki siyasetin bertaraf edildiğini belirten Mücevher, “Milli Görüşçüler olarak bizler inanıyoruz ki, insanlığa bir arada yaşama erdemini ve tarihin en büyük barış medeniyetini kurmuş bir ümmetiz. Bu coğrafyada Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla yüzyıllardır yaşıyoruz ve bu coğrafyanın barışının insanlığın barışana hizmet edeceğine inanıyoruz. Milli Görüş’ün temsil ettiği medeniyet: Fatih Sultan Mehmed’in, Selahaddin Eyyübi’nin, Sultan Abdulhamit Han’ın ve Erbakan hocamızın temsil ettiği medeniyettir. Türkiye’nin bu sorunları ancak bu medeniyet perspektifi ile çözülür. Batı medeniyetinin taşeronluğuyla sorunları çözmeye kalkmak, insanlığa sadece kan ve gözyaşı getirir. Terörle mücadelede istihbaratımıza ortak ettiğimiz ABD’nin bölgesel ve küresel amaçlarını doğru okumadığımız müddetçe maalesef şehitlerimiz ardı ardına gelmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

D-8’LER HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

Terörün ve anarşinin çözümü noktasında önerilerde de bulunan Mücevher, şunları kaydetti: “Müslümanlar arasında kardeşliğin pekiştirilmesinde en mühim çözüm İslam kardeşliğidir. Çözüm iradesi PKK, Avrupa, Amerika ve Irkçı Empreyalizm’in tüm planları ve tüm müdahalelerine rağmen ortaya konulmalı ve kararlıca çözüm konuşulmalıdır. Doğu’daki bölgelerimizde ekonomik sorunların çözülmesi için kalkınma planları hazırlanmalıdır. En önemlisi Türkiye ve dünyada kan akmaması için D-8 çekirdeği harekete geçirilmelidir. Bunların sonucunda Türkiye bölgede artık kendi politikalarının peşinden giden bir ülke olmak zorundadır.” Basın açıklamasının ardından dua edildi. Toplanan grup şehitlik içerisinde attıkları sloganlarında ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri