Çorum'da Köy Yangını; Yaklaşık 30 Ev Kül Oldu

Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde çıkan yangında yaklaşık 30 ev kül oldu. Yangın akşam saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Bilinmeyen bir nedenle bir evde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek etrafında bulunan...

Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde çıkan yangında yaklaşık 30 ev kül oldu.

Yangın akşam saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Bilinmeyen bir nedenle bir evde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek etrafında bulunan diğer evlere de sıçradı. Yangına ilk müdahaleyi kendi imkanlarıyla yapan köylüler, jandarma ve itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine Çorum başta olmak üzere Ankara, Çankırı, Amasya, Kastamonu ve çevre ilçelerden itfaiye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arasözler olay yerine sevk edildi.

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangında onlarca büyük ve küçükbaş hayvan telef oldu. Bazı köylüler, alevler arasında kalan eşyalarını ve ahırdaki hayvanlarını kurtarmaya çalıştı.

Rüzgarın şiddetli olması yangını söndürme çalışmalarını olumsuz etkilerken, bazı köylüler evlerinin yanmasını gözyaşları içinde izledi.

Olayı duyan Bayat Kaymakamı İdris Akça, Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, İl Afet Acil Durum Müdürü Elvan Kaya da köye gelerek incelemelerde bulundu.

Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri