Çorum Protokolü Şükran Lokması Programında Buluştu

Çorum'da Vali Ahmet Kara ve beraberindekiler, merkeze bağlı Turgut köyünde düzenlenen 'şükran lokması' programında bir araya geldi.     Cemevi önünde gerçekleştirilen programda ilk olarak konuşan bölgenin kanaat önderlerinden...

Çorum'da Vali Ahmet Kara ve beraberindekiler, merkeze bağlı Turgut köyünde düzenlenen 'şükran lokması' programında bir araya geldi.

    Cemevi önünde gerçekleştirilen programda ilk olarak konuşan bölgenin kanaat önderlerinden Durmuş Arslan (Dede), Alevi-Sünni, Laz, Çerkez gibi şeylerin olmadığını Türkiye'de yaşayan herkesin kardeş olduğunu ifade etti. Türkiye için her zaman dua ettiğini belirten Arslan, kardeşlik ve beraberliğin daim olması temennisinde bulundu.

    Vali Kara, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kerbela olayının İslam tarihinin en büyük acılarından biri olduğunu söyleyen Kara, "Bugün yasını tuttuğumuz olay, tarihe en acı olay olarak geçmiştir. Hz. Hüseyin, hakkı inkar etmediği için, haksızlığa itaat etmediği için susuz bırakılarak şehit edilmiştir.'' dedi.

    Konuşmaların ardından davetlilere yemek ve aşure ikram edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri