"Coplarıyla, panzerleriyle, askerleriyle gelsinler.."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık olağan grup toplantısında konuşuyor.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Bayramlar bizim ortak paydamızdır o paydayı derinleştirmek hepimizin görevidir. Babalarımızdan dedelerimizden bunu gördük. Bayramda kin tutmayın dediler, hoşgörülü olun dediler. Her bayramın bir önemi vardır.

"MİLLETİN BAĞIMSIZLIĞINI MİLLETİN AZMİ KURTARACAK"

Her milli bayramımızın ardında gözyaşı vardır. Şehitlerimiz gazilerimiz vardır. O bayramlar kolay kazanılmadı. 19 Mayıs 1999'da Mustafa Kemal Samsun'a çıkmadan önce düşmana geldikleri gibi gidecekler demişti. Daha yolun başındaydı ama kararlıydı. Bu ülkenin insanları özgürlüklerine düşkün insanlardır.

22 Haziran 1999' da Amasya'da çok önemli bir belgedir. Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı tehlikedir. Milletin bağımsızlığın milletin azmi kurtarıcaktır. Daha ortada cumhuriyet yok ama Atatürk milletin egemenliğinden bahsediyor.

Bu topraklarda yaşayanlar öz kardeştir. Şimdi ayırmaya çalışıyor Recep Tayyip Erdoğan. Ayrılığa gayrılığa izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet budur demokrasi budur. Cumhuriyet demokrasiyle taçlandırıldığında bir anlam ifade eder baskıyla deği. O yüzden cumhuriyeti kuranlar daha sonra demokrasiyi getirmiştir.

Adalet demokrasinin ayrılmaz bir parçasıdır. Adalet mülkün temeli derken devletin temelidir demektir. Recep Tayyip Erdoğan "adalet mülkün temelidir" derken kendi mülkünü kastediyor.

"VATANDAŞ ARTIK BU BAŞBAKANI İSTEMİYOR"

29 Ekim kutlamalarına yasak getireceğiz dediler. Elime yasak aldım ve oraya gittim. Oradakiler illegal örgütmüş. Kafaya bakın. Küçük çocuklar, 80 yaşındaki kardeşlerim. Kafay bakın. Bu kafa Türkiye'yi yönetiyor. Bu kutlamanın alternafi yok. Sen hala öğrenemedin mi cumhuriyeti. Öyle bir hala geldiki Başbakan halkın arasına çıkamıyor. Bu vatandaş artık bu Başbakanı istemiyor.

"ORASI CUMHURİYET'İN İLAN EDİLDİĞİ ALANDIR"

Tanklarıyla, toplarıyla gelsinler. Durduramayacaklar bizleri. Oradaki vatandaşlarımız taşkınlık yapmadı. Sadece polislere yolumuz açın dediler. Sadece bayram kutlamak istediler. Bayramı kutlamak için yasa var bu ülkede. Oranın anlamını bilmiyorsun sen beyefendi. Bilsen yasağı koymazsın. Orası Cumhuriyet'in ilan edildiği alandır.

"ESAD TAYYİP ERDOĞAN"

O alanda çocuklar vardı, yaşlılar vardı, göğsümü kabartan kadın lar vard. Sağduyu vardı. Bütün baskıya rağmen bir şey yapmadılar. Engellediler. Halkın buluşmasını engellediler. Sen hala CHP'yi anlayamamışsın. Bu CHP yedi düvelle mücadele eden bir partidir. Oradaki polisler bizim çocuklarımızdır. Polislerde slogan atıyordu. Bizde Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyerek. Senin barikatların bize vız gelir. Sen gelip dursaydın barikatların önünde. Herkesin elinde bir Türk bayrağı vardı. Bayrağına sahip çıkıyor vatandaşlar. Hala diyor, insanlar ölmedi ya. polis görevini yapmadı diyor. O polis halkın polisidir, affedersin babanın polisi diyeceğim ama yine. Senin polisin özel koruman değil. Biliyorsunuz Tayyip Erdoğan güneş gözlüğünü de polise taşıtır. Polisin görevi o mu?

"O POLİSLER SENİN BABANIN POLİSİ DEĞİL"

Polis görevini yapmadı diyor. O polis halkın polisi. Senin babanın polis değil. Senin özel polisin değil. Bİliyorsunuz Recep Tayyip Erdoğan güneş gözlüğünü de polise taşıtıyor. O polisler bizim çocuklarımız. Onlara da sahip çıkacağız. O polisler senin babanın polisi değil.

Onun amacı bizi teslim almak. Yedi düzel bizi teslim alamadı. Sen mi alacaksın? Hangi partiden olursa olsun hiçbir birey bağımsızlığını jopa tercih etmez.

"SEN KİMİN SAVCISISIN"

Cumhuriyet başsavcılığı soruşturma başlatmış, O savcı önce açıp savcı ne demektir onu okusun. Sen devletin savcısı mısın, Recep Tayyip Erdoğan'ın savcısı mısın?

"ERDOĞAN STADA KAÇTI"

81 ilden otobüsler kalkacaktı herkes Cumhuriyet coşkusu içinde Ankara'ya gelmek istiyordu. 81 ilin valisine otobüsleri durdurun talimatı verildi. Bunlar demokrat geçiniyordu di mi?

İleri Demokrasi diyordu. Gerçeği ileri polis devleti. Bunlar "Bu bayramlar demir perde ülkeleri gibi kutlanıyor. Halkla kutlanmalı" dediler, halk alanlara çıktı Recep Tayyip Erdoğan stada kaçtı.

İstihbarat aldık diyor, o nedenle yasakladılar diyor. Ne istihbaratı aldınız açıklayın bakalım. Uludere'yi açıkladılar mı? Orada da istihbarat aldılar değil mi? 34 yurttaşın kanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakasındadır. Beyefendiler istihbarat almışlar, neymiş toplantı yapılacak diye.

"SEN HANGİ ÜLKENİN BAŞBAKANISIN"

Bu arada bir şeyler söylemiş. Hakkari'ye gitmişiz, neden Türk bayrağı yoktu diye. Eğer bir ülkede bir ilde Türk bayrağı dalgalanmıyorsa sen hangi ülkede başbakanlık yapıyorsun? Sivas'ın ötesine gidemezsiniz diyorlardı. Ben oraya bütün engellemelere rağmen gittim. Çocuklar okula gidemiyormuş. Sen başbakan değil misin? Sen cumhuriyetin ne olduğunu, erdemlerini bilmiyorsun. Senin bildiğin baskı tehdit şantaj. Kusura bakma o da CHP'ye sökmez. Cumhuriyet tarihinde ilk kez milli bayram yasaklandı, bunu unutmayacağız. Ne demek yahu? Cumhuriyet bayramını kutlamayı yasaklamak? Eski meclise neden gidiyormuşum. Senden izin mi alacağım. Sen kimsin.

Bayrak üzerinden edebiyat yapıyor. Dün bayrak açmak isteyen çocuklar tekmelendi. Kalkmış Hakkari'den bahsediyor. Dün Ankara Ulus'ta bayrak açmak isteyenleri senin polislerin tekmeledi.

"BİZİM KİLOMUZ HEP AYNI"

Senin gibi konjonktür milliyetçilerini biz çok iyi biliriz. Bugün söylemiş, sizin kilonuz kaç diye. Bizim kilomuz aynı, çünkü cüzdanımız aynı. Ama senin kefeninin cüzdanı var zaten. Elbette senin kilon farklı, bizim hep aynı.

"ADAM GİBİ ADAMSAN.."

İçime sindiremediğim bir şey var. Atatürk İlköğretim Okulu'nun adını değiştirdiler, annesinin ismini koydular. Annelere saygılıyım. Allah rahmet eylesin diyorum. Hayatta olsaydı, elini öpmekten onur duyardım. Dünyanın en zengin başbakanlarındansın, paran var. Adam gibi adamsan, bir okul yaparsın annenin adını koyarsın biz de ona saygı duyarız. Daha düne kadar yırtık pabuçla siyasete girdim diyordun. Yetmedi mi bu kadar para? Bir okul yaptırırsın annenin ismini koyarsın. Kusura bakma ama bu davranışın saygısızlıktır.

CHP iktidarında asla hapishanelerde ölüm orucu olmayacaktır. Asla ve asla terör olmayacaktır. Hiçbir komşumuzla savaş noktasına gelmeyeceğiz. Barışı, kardeşliği egemen kılacağız biz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri