Çomü'de Çanakkale Savaşları Sürekli Sergisi Açıldı

Çanakkale Savaşları hakkında en fazla bilgi sahibi olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), savaşlardan kalma fotoğrafları sergiledi.

Çanakkale Savaşları hakkında en fazla bilgi sahibi olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), savaşlardan kalma fotoğrafları sergiledi. TarihÎ fotoğraflar, çeşitli binaların duvarlarında sürekli duracak.

Türkiye’nin tarihine damga vuran Çanakkale Savaşları ile ilgili 100'den fazla fotoğraf İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonu girişi ve Troya Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başladı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, yaptığı açıklamada bu savaşların Çanakkale’nin en önemli tarihî değerlerinden biri olduğunu, tanıtılması ve gerçek yönlerinin ortaya koyulmasının üniversitenin görevleri arasında yer aldığını söyledi. Rektör Laçiner, sergi hakkında şu bilgileri verdi: "Türkiye’de ve dünyada Çanakkale Savaşları ile ilgili en güçlü tarih bölümü şu anda bizde. Bu konuda en ciddi çalışmaları yapan da ÇOMÜ. Çanakkale Savaşları ile ilgili araştırma merkezlerimizde birikmiş olan bazı eserler var. Bunları hem öğrencilerimizle ve çalışanlarımızla hem de Çanakkalelilerle paylaşmayı arzu ettik. O yüzden bu fotoğrafları sergilemeyi istedik. Bu fotoğraflar, orijinalinden üretilmiştir ve bazıları ilk kez sergilenmektedir. Eminim bu sergiyi gezen ve takip edenler çok etkilenecekler. Seyit Onbaşı’nın, Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş esnasındaki hallerini görmüş olacaklar. Bu sergide 100’ün üzerinde fotoğraf var. Bu fotoğraflar savaşın tüm yönlerini bizlere yansıtacak. Bu fotoğraflar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz'in duvarlarında bulunuyor. Sağlık Yüksekokulu'nda Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonu'nun girişi ve Troya Kültür Merkezi'nde sergileniyor. Tek bir binada değerlendirmek istemedik, çünkü olabildiğince çok insana ulaşmasını hedefledik. Sadece İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz'de 50’nin üzerinde fotoğraf var. Sergilenen bir fotoğraf bile insanın dakikalarını alabilir ve bizi düşünmeye sevk edebilir. Bu sergiyi kaçırmamanızı tavsiye ediyorum. Yıllar boyunca bu fotoğraflar duvarlarımızda yer alacak. Savaşlar her zaman canlılığını koruduğu için bu fotoğrafları bir daha bir daha gözden geçirmekte büyük fayda var." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri