Cömert Ailesinin Avukatı: Adalet Hala Kaf Dağı'nın Ardında

Gezi Parkı protestoları sırasında Hatay'da hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in güvenlik nedeniyle Balıkesir'de yapılan duruşmanın ardından, adliye önünde konuşan ailenin avukatı Hatice Can, adalet arayışlarının bir engellemeyle karşılaştığını...

Gezi Parkı protestoları sırasında Hatay'da hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in güvenlik nedeniyle Balıkesir'de yapılan duruşmanın ardından, adliye önünde konuşan ailenin avukatı Hatice Can, adalet arayışlarının bir engellemeyle karşılaştığını belirterek, "Mahkemeden reddi hakim talebinde bulunduk. Yargılanma bu nedenle bu konuda karar verilmek üzere ertelendi. Yani adalet hala Kaf Dağı'nın ardında. Öyle görünüyor. Biz adalete ulaşmak için mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

Balıkesir 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 4,5 saat süren duruşmanın ardından adliye önünde bekleyen kalabalığa seslenen anne Hatice Cömert, kendisine destek verenlere teşekkür etti. Anne Hatice, baba Edip Cömert ve üç kardeşe CHP Balıkesir milletvekili Namık Havutça, CHP Hatay milletvekili Refik Eryılmaz ve avukat Hatice Can eşlik etti.

Kalabalığa seslenen acılı anne, yaşlı ve hasta olduğunu belirterek, kendisini bin 300 km sürüklediklerini bildirdi. Destek için kalabalığa teşekkür eden anne, "Sevgili ve değerli dostlar. Güzel insanlar. Gelen herkese çok teşekkür ederim. Ayağınıza sağlık. Bu acıyı Allah kimseye göstermesin. Ne size ne de çocuklarınıza. Abdullah'ın davası için Antakya'dan buraya geldik. Bizi bin 300 km sürüklediler. Ben yaşlı ve hasta bir kadınım. Bu katilden hesap soracağım. A.K. Allah seni kahretsin. Benim oğlum sana ne yaptı? Benim oğlum ve diğerleri şerefi ve namusuyla öldü. Ama siz A.K., Recep Erdoğan, hakim, savcı ve emniyet müdürleri adaletsiz. Bu katile kim emir ve cesaret verdiyse Allah belasını versin. Benim oğlum ne yaptı? Bir şey yapmadı." şeklinde konuştu.

Cömert ailesinin avukatı Hatice Can ise olası kast ile adam öldürmenin cezasının TCK'ya göre 20 ile 25 yıla kadar hapis olduğunu belirterek, "Buna rağmen sanık dışarıda gezinmekte, SEGBİS sistemiyle ifade verilerek buraya getirilmemektedir. Tutuklanmaya ilişkin istemlerimiz de şimdiye kadar reddedilmiştir. Nakle yönelik itirazlarımız da reddedilmişti. Evet, biz adaleti acaba nerede arayacağız? Bu aile ve tüm kamuoyu adaleti nerede arayacak? Bugün de adalet arayışımız bir engellemeyle karşılaştı ve ne yazık ki en sonunda avukatlar olarak mahkemeden reddi hakim talebinde bulunduk. Yargılanma bu nedenle bu konuda karar verilmek üzere ertelendi. Yani, adalet hala Kaf Dağı’nın ardında. Öyle görünüyor. Biz adalete ulaşmak için mücadelemize devam edeceğiz. Tüm kamu görevlilerinin sanık olduğu, devlet erkini kullanan acımasızca ve taraflı bir şekilde, hatta kasten öldüren sanıkların peşini bırakmayacağız. Yargılamaları sonuna kadar götüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından slogan atan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri