Çok demirli, bol şekerli kulüp isimleri

Profesyonel ve amatör futbol liglerinde, kulüplerin isimlerinde demir ve şeker ısrarı dikkat çekiyor. Milli mücadele yıllarının ardından spora bir yandan askeri eğitim kurumları havagücü ve karagücü gibi takımlarla destek verirken, bir yandan da şeker fab

Kamu kurumlarının verdiği destek futbol kulüplerinin isimleri üzerinde silinmez bir iz bırakırken, şu anda profesyonel ve amatör liglerde 37 tane “Demirspor”, 27 tane de “Şekerspor” adını taşıyan takım başarı mücadelesi veriyor.

SÜPER LİG’DE DEMİRSPOR VE ŞEKERSPOR
Ankara ve Adana Demirspor takımları Süper Lig’de mücadele etme başarısını gösterirken, tarihlerinde önemli başarılara da imza attı. 1940 yılında kurulan ve Süper Lig’de toplam 17 sezon mücadele eden Adana Demirspor, federasyon tarafından 1960-61 sezonunda Milli Lig’e alınır ancak aynı yıl küme düşmekten kurtulamaz. 1972-73 sezonunda Fatih Terim ve Bektaş’ın golleriyle Uşakspor’u 2-0 yenerek tekrar Süper Lig’e çıkma başarısını gösterir. 10 yıl Süper Lig’de mücadele eden Adana Demirspor, 1983-84 sezonunda küme düşse de sonra tekrar yükselmeyi başarır.
1932 yılında kurulan Ankara Demirspor, 1959 yılından itibaren aralıksız 13 yıl yer aldığı Süper Lig’e 1970-71 sezonunda veda eder ve bir daha çıkma başarısını gösteremez. Ankara Demirspor, 1947 yılında da Türkiye Şampiyonu olma başarısını gösterir. 1947 yılında kurulan ve 1959-60 sezonunda Süper Lig’de mücadele etmeye başlayan Şekerspor, 3 sezon sonra küme düşer. 1964-66, 1967-69, 1972-73 ve 1997-98 sezonlarında Süper Lig’de yer alan yeşil-beyazlılar, daha sonra Süper Lig’e çıkma başarısını yineleyemedi.
Profesyonel ve amatör liglerde yer alan “demirspor” ve “şekerspor” isimli takımlar şöyle: Adana Demirspor, Ankara Demirspor, Adana Toros Demirspor, Afyonkarahisar Demirspor, Aksöğüt Demirspor, Antalya Demirspor, Balıkesir Demirspor, Batman Demirspor, Bayrampaşa Demirspor, Bitlis Demirspor, Ceylanpınar Demirspor, Çatalağzı Belediyesi Demirspor, Demirspor (Kayseri), Demirspor (Samsun), Erzurum Demirspor, Eskişehir Demirspor, Gaziantep Demirspor, Hatay Demirspor, Haydarpaşa Demirspor, İçel Demirspor, İstanbul Demirspor, İzmir Demirspor, Kocaeli Demirspor, Karabük Demirspor, Kars Demirspor, Kıralan Demirspor, Kırşehir Demirspor, Konya Demirspor, Kuşdilli Demirspor, Kütahya Demirspor, Malatya Demirspor, Nusaybin Demirspor, Ordu Demirspor, Ova Demirspor, Sakarya Demirspor, Sivas Demirspor, Tatvan Demirspor
Etimesgut Şekerspor, Konya Şekerspor, Afyon Şekerspor, Ağrı Şekerspor, Ağrı Şekerspor, Boğazlıyan Pansu Şekerspor, Bor Şekerspor, Burdur Şekerspor, Çarşamba Şekerspor, Çorum Şekerspor, Elazığ Şekerspor, Erciş Şekerspor, Erzurum Şekerspor, Eskişehir Şekerspor, Ilgın Şekerspor, Kırklareli Şekerspor, Kütahya Şekerspor, Malatya Şekerspor, Muş Şekerspor, Pansu Şekerspor, Sakarya Şekerspor, Şekerspor, Turhal Şekerspor, Uşak Şekerspor, Yeni Şekerspor, Yenişekerspor, Yozgat Şekerspor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri