Çok can yaktılar!

Hakem hataları gündeme damgasını vurdu. Bazı takımlar kazanırken, bazıları kaybetti. Konyaspor ise kaybeden oldu. Hakemler, G.Saray ve F.Bahçe maçlarında Kartalın canını yaktı
Turkcell Süper Lig’de geride kalan 16 haftaya hakemler damga vurdu. 16 hafta oynanan Süper Lig’de 2008-09 sezonunun ilk yarısı da benzer tartışmaların sıkça yaşandığı bir dönem oldu. Sesleri en fazla çıkan Bursaspor maçında açık ofsayttan yediği golle sahadan yenik ayrılan Trabzonspor ile bu sezonki iki derbiden de eli boş çıkan Beşiktaş oldu. Bu takımların yanı sıra Konyaspor’da en fazla haksızlığa uğrayan takım oldu. İlk devrenin son maçında ezeli rakibi G.Saray’a 4-2 kaybeden Beşiktaş’ın yöneticileri, “Hakem hatalarından en çok bizim canımız yandı” deseler de, geride kalan 16 haftada yaşanan hakem hatalarını puana yansıttığımızda tablonun hiç de öyle olmadığı ortaya çıkıyor.
EN ÇOK ÜZÜLEN KONYASPOR OLDU
Turkcell Süper Lig’in 5. haftasında İstanbul’da oynanan Galatasaray-Konyaspor maçında hakem Yunus Yıldırım sınıfta kaldı.  Galatatasaray’ın ilk golünde topu ağlara yollayan Baros ofsayttı. Skor 1-1’ken, Galatasaray’ın atağında ofsayt pozisyonundaki Baros, rakibine faul yapıp topu Lincoln’e kazandırdı. Lincoln de golü yaptı. Yunus Yıldırım, Galatasaray’ın kazandığı haksız 3 puanda öne çıkan en önemli kişiydi. Lig’in 16. haftasında oynanan Konyaspor-Fenerbahçe maçında da büyük bir hakem skandalı yaşandı. Bu karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu, yardımcı hakeme uyarak, maç golsüz devam ederken, Önder’in koluyla attığı golü önce vermedi, sonra yardımcı hakemin uyarısı ile santrayı gösterdi. Hakem hatası neticesinde F.Bahçe üç puanı hanesine yazdırırken, Konyaspor ise haftayı puansız kapattı.
Bu sezonki maçlarda skora tesir eden hakem hatalarının yaşandığı dakikalardaki skorlar göz önüne alınarak bir değerlendirme yapılsa, ortaya ilginç sonuçlar çıkıyor. Böyle bir durumda, doğrular yerine konularak yeniden oluşturulacak puan durumuna göre, hakem hatalarından en çok hanelerine 5’er puan yazılması gereken Eskişehirspor ile Gençlerbirliği’nin zararlı çıktığını görüyoruz. Sesi en çok çıkan takımların başında gelen Beşiktaş’ın kaybı ise sadece 1 puan. Kazançlı çıkanlar ise, 16 haftalık ilk devreyi averajla lider tamamlayan Sivasspor ile zirvenin eteklerinde yer bulmaya çalışan Kayserispor oldu. Anadolu’nun iki komşu kentinin takımı, hakem hatalarının yansımasıyla 4’er puan kazançlı çıktılar. Bu iki takımı, 3’er puanla Gaziantepspor ve Hacettepe, 2 puanla Bursaspor, 1’er puanla Galatasaray ve Antalyaspor takip ediyor. İlk 6 haftada hakem hataları sonucu 6 puan kaybı olan Fenerbahçe, sonraki haftalarda bu hatalar lehine geliştiği için dengeyi sağladı. Ankaragücü ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor da hakem hatalarında etkilenmeyen takımlar oldu. Hataların olmadığını varsayarak oluşturulacak bir değerlendirmede puan durumu çok farklı olacaktı.
HAKEM HATALARI OLMASAYDI!
Süper Lig’in ilk 16 haftalık bölümünde hakem hatalarından en çok etkilenen takımlardan biri de zirvenin ortağı Trabzonspor. Deplasmandaki Bursaspor maçında, ofsayttan yediği golle sahadan yenik ayrılan, sahasındaki Sivasspor karşılaşmasında penaltısı verilmeyen bordo mavililer, bu hatalar olmasaydı 37 puanla zirvede yer alacak, yeni oluşacak puan cetvelinde en yakın rakibine 5 puan fark atacaktı. Geride kalan haftalarda hakem hatalarından etkilenen diğer takımlar, Kocaelispor, Ankaraspor, Denizlispor ve Konyaspor oldu. Eğer oyun kuralları adaletli şekilde uygulanmış olsaydı, Kocaelispor, Ankaraspor ve Denizlispor’un 2’şer, Konyaspor’un ise 1 puan fazlası olacak ve bu durum puan cetvelindeki sıralamayı etkileyecekti. Hakem hatalarından canı yanan takımlardan Trabzonspor’da yönetim ve taraftarlar, ofsayt golüyle kaybettikleri Bursaspor maçı sonrası Futbol Federasyonu ve hakemlere yönelik tepkilerde bulunmuşlardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri