Çocukları İçin İş Yeri Açan Anne: Her Şeyi Devletten Beklememeliyiz

Üniversite mezunu çocukları Onur ve Zeynep Keleş için kendi imkânlarıyla iş yeri açan anne Ayşe Keleş, Erzurum’da bir ilki gerçekleştirdi.

Üniversite mezunu çocukları Onur ve Zeynep Keleş için kendi imkânlarıyla iş yeri açan anne Ayşe Keleş, Erzurum’da bir ilki gerçekleştirdi. Anne Ayşe Keleş, her şeyi devletten beklemenin doğru olmadığını söyledi.

Girişimcilik adına örnek olan anne Ayşe Keleş, çocukları Onur Keleş işletme bölümünden, Zeynep Keleş ise İstanbul Kadir Has Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Keleş, "Benim için çocuklarım her şeyden önce gelir. Bu yüzden de kendi işlerini kurmaları adına elimden gelen maddi ve manevi desteği verdim. Her şeyi devletten beklemek olmaz. Kendi imkânlarımızla bir şeyler yapmamız lazım. Çocuklarımın eğitimde gösterdiği başarılar tabii bir anne olarak beni gururlandırıyor. Onlar gayret etti. Bens de anne olarak maddi ve manevi her türlü desteği elimden geldiğince verdim. Şimdi ise çocuklarım iş kurmayı istiyorlardı, ben de onlara elimden gelen desteği verdim. Bundan sonra da çocuklarımın iş hayatında da başarılı olacaklarına inanıyorum." dedi.

Onur ve Zeynep Keleş ise annelerinin verdiği desteğe teşekkür ederek, bu alanda başarılı olacaklarına inandıklarını söylediler. Zeynep Keleş, "Sektörde başarılı olabilmek için elimizden geleni yapacağız. Erzurum’da iç mimarlık dekorasyonu eksikliği olduğundan, bu sektöre yatırım yapmayı uygun gördük. 30 yıllık yapı sektörü tecrübesinin ikinci kuşağı olarak iki kardeş yola çıktık. 2010 yılında Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni başarıyla tamamlayarak iş hayatına atıldım. Geçen 3 yıllık süreçte özel sektörde görev alarak tecrübe edindim. 2013 yılına geldiğimizde kendi ofisini açma fikri ile yola çıktık. Bu yüzden de Masal İç Mimarlık bürosunu hayata geçirdik. Bize her türlü desteği veren anneme teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Onur Keleş de "İç mimari uygulamalarında bizim tercihimiz öncelikli olarak dekore edilecek mekanın birebir 3D çizimlerinin yapılıp ardından uygulama işine başlanmasıdır. Bunu tercih etmemizdeki başlıca sebepler 3 boyutlu çizimlerin uygulama esnasında çıkabilecek maddi manevi bütün problemleri minimum seviyeye indirgemesidir. 3D çizimler hem müşteriler açısından işin maliyetini ve sonucunu önceden görme imkanı sunar, hem de yüklenici firma için yapacağı işin bütçe ve süreç çalışmalarında hata yapmasına engel olur. Firmamız müşterilerine iki türlü hizmet sunmaktadır. Bize başvuruda bulunan müşterilerimize bizim tavsiyemiz 3D çizimlerle beraber uygulama ve dekorasyon işinin aynı firmaya teslim edilmesidir." şeklinde konuştu.




CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri