Çocukları bu işe alet etmeyin!

Konya'nın çoğu cadde ve sokağı dilenci kaynıyor. Dilenirken insanların duygularını sömürmek için özellikle çocukların da bu işe alet edilmesine tepki gösteriliyor.  Vatandaş, “Çocuklar sokakta dilenmek yerine, okulda eğitim görmelidir” diyor.

Konya'da her gün onlarca kişi, hastane ve cami önlerinde, işlek caddelerdeki kaldırımlarda halkın duygularını istismar ederek para topluyor. Şehrin cadde ve sokaklarında dilenciden geçilmiyor. Dilenenlerin sayısı sürekli artıyor. Art niyetli şahıslar daha fazla para toplamak için türlü yöntemler deniyor. Kimi bebeğini kucağına alıyor, kimi engelli oğlunu yada kocasını yanına alıyor kimi de çalışamaz durumda olduğunu belirterek para istiyor. Bazı ısrarcı dilenciler ise halkı canından bezdirdi. En büyük tepki ise bu işe bebeklerin ve çocukların karıştırılmasına geliyor. Çocukların okulda eğitim görmesi gerekirken, sokaklarda dilendirilmesi vatandaşın hoşuna gitmiyor. 

ÇOCUKLARIN KULLANILMASI YÜREKLERİ YAKIYOR

Konya’nın çoğu işlek caddesinde ve sokağında dilenci çocukların dilendirilmesi hoş karşılanmıyor.  Dilendirilen çocukların büyük kısmı ise genellikle Suriyeli oluyor. Bu işi çocuklara insanların duygularını sömürmek için yaptıranlar kadar, gerçekten ailesinin paraya ihtiyacı olduğu için dilenen çocuklar da bulunuyor. Özellikle annesi babası ayrı, kardeşleri olan, ya da babasını ve ağabeyini Suriye'de kaybeden kimi çocuklar da evine ekmek götürebilmek için dilenmeyi veya bir şeyler satmayı tercih ediyor. Genellikle okul çağında olan bu çocukların okul yerine sokaklarda dileniyor olması, yürekleri dağlıyor.

İNSANLAR YİNE DE YARDIMI ELDEN BIRAKMIYOR

Yaz kış, soğuk sıcak demeden dilenen çocuklar, Konyalılar'ı da üzüyor.  Sabahtan akşama kadar önüne karton kutu koyup, betonun üzerinde oturarak, kendilerine verilecek yardımı bekleyen çocukların görüntüleri, insanın içini sızlatıyor. Bazı çocuklar ise peçete veya su satıyor. Yine sokak ortasında çaldığı çeşitli müzik aletleri ile yardım bekleyen çocuklar da oluyor. Çocukların dilendirilmesini yanlış bulan vatandaşlar, olayın yanlışlığına rağmen çocuklara merhametleri gereği yardım etmekten de imtina etmiyor. Vatandaş, yetkililerden zorla dilendirilen çocuklara yardım etmesi konusunda bir talepte bulunurken, geleceğin mimarı olan çocukların daha iyi şartlarda hayatını sürdürebilmeleri için de destek bekliyor.

SALİH ACIBADEM

 

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri