Çocuklara değer verin

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen konferansta konuşan Yazar İbrahim Ünal, çocukların ülke geleceği olduğunu belirterek, “Çocuklara değer verin ve onları iyi yetiştirin” hadisini hatırlattı

Yeni Asya Gazetesi Konya Şubesi tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ‘Risale-i Nur’da Hz. Muhammed (SAV) ve Çocuk Sevgisi’ konulu konferans düzenlendi. Alaeddin Keykubat Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve Eğitimci-Yazar İbrahim Ünal’ın konuşmacı olduğu konferansa; Yeni Asya Gazetesi yöneticileri, Risale-i Nur Enstitüsü’nün üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Konferans açılışında konuşan Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Said Çamkerten, insanların özellikle de köle ve kadınların mutluluğu Hz. Peygamber (SAV)’in doğumuyla olduğunu ifade etti. Günümüz dünyasındaki insanların çok kötü bir halde olduklarını söyleyen Çamkerten, “Günümüz insanları, materyalist ve ne olduğunu belli olmayan düşüncelere mensuplar. İnsanlar artık, annesine, babasına ve çevresine saygıları kalmamış durumdalar. Bu durumdan kurtulmanın yolu Efendimizi örnek alarak olacaktır. Hz. Peygamber(SAV)’in inkılâbının yeniden uygulamaya konulması gerekir” dedi. Konferansta, “Çocuklara değer verin ve onları iyi yetiştirin” hadisini hatırlatan İbrahim Ünal da, toplumun geleceği olan çocukların toplumu temsil etmemesi halinde ülke geleceğinden bahsedilemeyeceğini vurguladı.

‘ÇOCUKLAR ÜLKE GELECEĞİ, ONA GÖRE YETİŞTİRİLMELİ’
Günümüz insanlarının, ‘çocukları nasıl yetiştireceğiz’ gibi sorunlarla karşılaştıklarını aktaran Ünal, “Her konuda örnek aldığımız ve almamız gereken Hz. Peygamber (SAV)’in çocuklara karşı davranışlarını uygulayarak güzel ve ahlaklı bir çocuk yetiştirmiş oluruz. Aileler, ‘çocuklarımdan bıktım’ diyor. Çünkü çocuğa nasıl yaklaşacağını ve sevgisini nasıl göstereceğini bilmiyor. Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de her çocuğa ergenlik çağına girene kadar 150 bin kere dur, onu yapma gibi ikazlarla önü kesiliyormuş. Çocukların önü kesilmemeli, çocuğa çok kızarsanız faydası olmaz. Çocuk yetiştirmede 3 eğitim süreci vardır: Birincisi; çocuğun doğuma kadar anne karnında iken olan eğitimidir. İkincisi, doğumdan ergenlik çağına kadar olan eğitimi ve üçüncüsü ise ergenlikten ölüme kadar ki eğitimidir. Şu an herkes çocuk, yaşınız ilerlemesine rağmen yaşantınız boyunca birçok hatanız var. Küçük yaştaki çocukta yaşına göre hatalar yapıyor. Onları da öyle kabul etmek gerekir” diye konuştu. Çocuklara sevginin gösterilmesinde onların seviyesine inilmesi gerektiğini ifade eden Ünal, sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklara üsten bakılmamalı, onu karşınıza alıp güzel bir şekilde iletişim kurmalısınız. Çocukları kızmanız ve ikaz etmeniz, sevginizi göstermenizden fazla olmamalıdır. Unutmamalıdır ki çocuklar senin ve ülkenin geleceğidir, nasıl yetiştirirsen ülke öyle şekil alacaktır. Memleket meselesi çocuklardır, çocukları güzel ve kaliteli bir insan olarak yetiştirilirse memleket meselesi kendiliğinden çözülecektir. Efendimiz, çocuklara olan davranışları nasıldı bunlar iyi öğrenilmeli ve ona göre davranılmalıdır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri