Çocuklar Yaz-Et ile değer kazanacak

AGD Meram Yaz-Et faaliyetleri hakkında bilgi veren Şube Başkanı Oğuzhan Kara, “Çocuklarımız bizim için değerli,. Kalbinde inanç olmayan nesillerin içerisinde yaşadıkları topluma da diğer insanlara da zarar vermeleri çok kolaydır” dedi

Anadolu Gençlik Derneği Türkiye genelinde olduğu gibi Meram’da da Yaz Etkinlikleri (Yaz-Et) faaliyetlerine başladı. “Sevgi ve kardeşliğin teminatı” sloganı ile faaliyet gösteren Anadolu Gençlik Derneği (AGD), vatanına milletine sevdalı inançlı bir neslin inşası için çalışmalarına devam ediyor. Yaz tatilini fırsat bilen AGD Meram Şubesi, öğrencilerin hem dinlenmesi hem de bilinçlenmesi için yaz etkinlikleri yapıyor. Yaz etkinlikleri çerçevesinde Kuran-ı Kerim eğitimi, ilmihal, hadis, örnek şahsiyetler, adabı muaşeret dersleri veriliyor. Bunun yanında sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler de yapılarak gençlere eğitimi sevdirmeyi hedefleyen AGD Meram, bu doğrultuda yüzme, at binme, doğa yürüyüşü, tiyatro, sinema, go-kart, tarihi mekânlarımızı ziyaret ve cami buluşmaları yapacak.

EĞRİ AĞACIN DOĞRU GÖLGESİ OLMAZ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Meram Şube Başkanı Oğuzhan Kara, Yaz-Et faaliyetleri hakkında Merhaba Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. “’De ki benim namazım ibadetlerim hayatım ve ölümüm ancak alemlerin Rabbi olan Allah içindir’ ayeti kerimesi doğrultusunda kendisine ailesine vatanına milletine İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlı hizmetler eden inançlı neslin inşası için gayret ediyoruz” diyen Kara, “Biz inanıyoruz ki, bir milletin asıl gücü ne tankıdır, ne topudur, ne de parasıdır. Bir milletin asıl gücü imanıdır, inançlı evlatlarıdır” dedi. Anne ve babaların çocuklarına bırakacağı en güzel mirasın güzel ahlak olduğunu vurgulayan Kara, şöyle konuştu: “Ahlak kişinin kendi için istediğini kardeşi için de istemesidir, kişinin kendi için istemediğini kardeşi için de istememesidir. İmam Gazali der ki; ‘Eğri ağacın doğru gölgesi olmaz’. Yani netice itibarıyla bizim çocuklarımız, bizim gölgelerimizdir. Eğer biz düzgün olursak çocuklarımız da düzgün olur, eğer bizde yamukluk, bir eğrilik varsa, o eğrilikten doğru bir gölge beklememiz doğru olmaz” dedi. Kara, yaz etkinliklerinin hedefinin bilinçli bir nesil yetiştirmek olduğunu belirterek, “Müslüman bir ailede ebeveynlerin görevi güzel ahlaklı nesiller yetiştirmektir. Ahlak, kişinin yeryüzünde ne varsa öncelikle hepsini bir emanet olarak görmesidir. Yaz etkinliklerimizde hedefimiz bütün bu emanetlerin hakkını gözetme gayretinde nesiller yetiştirebilmektir.”



FAALİYETE DAYALI BİR MÜFREDATIMIZ VAR
Sadece okumaya ve ezbere dayalı bir eğitim sisteminin etkili olmayacağına vurgu yapan Kara, iyinin, güzelin ve adaletin tesis sürecinde öğrenmenin, üretmenin ve dinlenmenin, insan olmanın gereği olduğunun altını çizerek, bu eğitimlerin asli görevlerinin bu değerleri gençlere benimsetmek olduğunu belirtti. Kara, “Küçük kardeşlerimiz hem yüzmeyi öğrenmeli hem ata binmeyi, hem yaşadığı şehrin tarihi dokusunu tanımalı hem de ortak buluşma noktamız camilere aşina olmalı. Yaz etkinlerimizin müfredatını hep buna göre ayarladık” diyerek, gençlere verecekleri eğitimlerin müfredatlarından bahsetti. Gençlerin mevcut durumlardan her anlamda büyük ölçüde etkilendiğinin altını çizen Başkan Kara, bunun asıl nedeninin ise Müslüman yetişkinlerin dünyevileşmesi, gençlerin de farklı arayışlara girmesi olarak yorumladı. Kara, “Kötü örneklerin olumsuz etkisinin olduğu yadsınamaz ama araştıran, doğru adreslerle tanışan gençlerde bir sıkıntı olmuyor. İslam’ın ne olduğunu anladıklarına bağlılıkları daha da artıyor. İslam’ı yaşamak yoldaki bir taşı kaldırmaktır, yetimleri sarıp sarmalamaktır,  komşusu açken tok yatmamaktır, insanlara faydalı olmaktır, kibirlenmemek, alçak gönüllü olmaktır, yaşamak insanı yaşatmaktır. İslam’ı yaşamak, masum bir insanı öldürmenin bütün insanları öldürmek gibi olduğunu bilmektir” dedi.

KARINCANIN HAKKINI GÖZETEN NESİLLERE İHTİYAÇ VAR
Gerçekleştirilen yaz etkinliklerinin uzun vadede hem gençler hem de ülke için büyük önem taşıdığını belirten Kara, “Çocuklarımız bizim için değerli,. Kalbinde inanç olmayan nesillerin içerisinde yaşadıkları topluma da diğer insanlara da zarar vermeleri çok kolaydır. Karıncanın hakkını gözeten nesillere ihtiyaç vardır. Öte yandan bugün bu coğrafyanın en temel ihtiyacı İslam’dır, İslam kardeşliğidir” ifadelerine yer verdi. 25 Haziran’da Özel Enderun Fen lisesinin yanı sıra birçok mahallede bulunan lokallerinde başlatılan AGD Meram YAZ-ET için kayıtların devam ettiği belirten Kara, bilgi için  05071827002  ve 05071827005 nolu telefonlardan ulaşılabileceğini söyledi. Kız ve erkek öğrencilere yönelik yapılan yaz etkinliği 17 Ağustos’ta sona erecek.

HÂLİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri