Çocuklar Türkmen Obası'nı çok sevdi

Kent Plaza’da çocuklara Türkmen Obası’nı tanıtma etkinliği büyük ilgi görüyor. Çocukların katılmak için sırada beklediği organizasyon Cuma günü sona erecek

Kent Plaza’da Full Animasyon Şirketi’ne yaptırılan çocuklara eski Türk kültürünü ve yaşantısını tanıtmak adına hem gerçekçiliği hem de oyunu içinde bulunduran etkinlikler yapılıyor. Çocukların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte kılıç dövme, ok atma, at binme, hamur açıp ekmek yapma gibi oyunlarla çocuklara tarih benimsetiliyor. O dönemin kıyafetlerini de çocuklara giydiren görevliler adeta gerçek bir Türkmen Obası oluşturmuş durumda. Kayı bayrakları,  eski tarım ve zanaat aletleriyle etrafı süsleyen organizasyon ekibi kendileri de o döneme ait kıyafetleriyle dikkat çekiyor.

ÇOCUKLARIN İLGİSİ SEVİNDİRİYOR

O dönemin yaşantısını çocuklara daha iyi öğretebilmek adına bu organizasyonu yaptıklarını belirten Full Animasyon organizasyon sorumlusu Beşer Ceylan, Organizasyonu yapmak için Antalya’dan geldiklerini,  bu etkinlik için Türkiye’nin çeşitli bölgelerine gittiklerini ifade etti. Ücretsiz olarak yaptıkları etkinliğe ilginin çok olduğunu ve  çocukların kitaplardan ya da filmlerden öğrendiğinden çok daha fazlasını verdiklerini eski Türk kültürünü çocuklara uygulamalı gösterdiklerini dile getiren Beşer, “etkinlikle çocuklara kılıç dövmesini birebir yapıyor, kendi eliyle keçe yapmaya çalışıyor, ok atıyor, bunlar o dönemi anlama adına önemli şeyler, bugün çocuklar internet ve televizyonla bunları görüyor ama görmeden yaşamadan ne kadar etkili olabilir bilemiyoruz. Biz çocuklarımıza bu yaşantıyı daha iyi gösterebilmek ve anlatabilmek adına bu etkinliği yapıyoruz” dedi. Çocukların obaya seans seans aldıklarını ve her seansta 5elli çocuğu aldıklarını belirten Beşer, çocuklarına böyle bir ortamda eski Türk yaşantısını biraz olsun öğrenmesini isteyen vatandaşları beklediklerini ifade etti. Cuma günü bitecek olan etkinlik, yetkililerden izin alınabilirse bir hafta daha uzatılacak.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri