Çocuklar korunacak

Çocuklar Geleceğimizdir isimli proje kapsamında suça itilmiş 1517 yaş arası 20 çocuğa reklam ve tasarım alanında bilgisayar eğitimi verilecek. Ardından işyeri içmak isteyen çocuklar desteklenilecek

Konya İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’nın hazırladığı ‘Çocuklar geleceğimizdir’ isimli proje Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamına alındı. Suça itilmiş çocukları topluma kazandırma kapsamında hazırlanan projede İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karatay Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Meram Rehberlik Araştırma Merkezi de ortak olarak bulunuyor. Projeye MEVKA tarafından 99 bin 198 TL’lik destek verilecek ve projenin toplam süresi ise 10 olarak belirlendi.

Proje hakkında Valilik Toplantı Salonu’nda bilgi veren Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak, Konya merkez ilçelerinde suça itilmiş 15–17 yaş arası 20 çocuğun bilgisayar kullanımı ve bilgisayar destekli reklam ve tasarım verilerek yetiştirileceklerini belirtti. Mustafa Karabacak, bu sayede çocukların toplum içinde yaşama bilincinin daha ad gelişeceğini kaydetti.   
Projenin tanıtım toplantısında MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Karatay Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Öz, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdür Vekili Sedat Yalçın, Meram Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Veli Koç, Milli Eğitim Şube Müdürü Seyit Alibüyük de hazır bulundu.
“Özellikle köyden göç eden insanlarımızın toplum içinde yer edinmede zorluk çektikleri buna pareler olarak çocuklarında aynı sıkıntılarla karşılaştıkları bilinen bir gerçektir” diyen Karabacak, şunları kaydetti: “Bilgisayar kullanımı ve bilgisayar destekli reklam ve tasarım eğitimi alanında elde edilen mesleki deneyimle 18 yaşını dolduran gençlerin Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı’ndan maddi destek verip iş kurmaları için yardım yapılarak, iş yeri açma veya bireysel çalışmalarına destek verilecektir.”
Bu çerçeve de projenin hedefleri hakkında da bilgi veren Karabacak, “Mesleki eğitimle ekonomik kazanım yolu göstermek. Suça itilmiş ve toplumdan soyutlanmış çocuklara verilecek eğitimle toplumla tekrar kazandırmak. Çocukların eğitim sonunda kendi işyerlerini açmalarına yardım etmek. Ailelerin eğitimi ile çocukların sorunlarını çözmek. Halk Eğitim merkezi işbirliği ile sertifika verilmesini sağlamaktır” dedi.
Mustafa Karabacak, proje eğitimlerinin haziran ayı içinde başlanacağını ve 10 ay süreceğini aktararak, projeye katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür etti.
HASAN AYHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri