Çocuklar karne sevinci yaşıyor

Konya'da bugün 438 bin 184 öğrenci karne aldı. Konya'dan ise 1. dönem TEOG sınavında 143 öğrenci tam puan alma başarısını gösterdiler

2014-2015 yılının ilk dönemi sona erdi. Öğrenciler bugün karne heyecanı yaşıyor. Konya'da 438 bin 184 öğrenciye karneleri verildi. Dönem değerlendirmesi yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, "2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamlamış bulunuyoruz. Bugün ilimiz genelinde toplam 438 bin 184 öğrencimize karne verilecektir. Başarılı geçen bir dönemin ardından okul ve kurum yöneticilerimize yönelik çalışmalarımız yarıyıl tatilinde devam edecektir. Görevlerine yeni başlayan eğitim yöneticilerimize yönelik 3 aşamalı, 21 farklı alanda, 90 saat “Yönetici Formasyonu Kazandırma” kurslarının planlamaları tamamlandı. I. dönem TEOG sınavında 143 öğrencimiz tam puan alma başarısını gösterdiler. Bakanlığımızın önemle üzerinde durduğu donanım ve yazılım bakımından teknolojinin gelişmesine öncülük edecek olan FATİH Projesi'nin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hususunda ilimizde de halen çalışmalar sürdürülmektedir. Ayrıca ortaokul öğrencilerimizi ortaöğretim kurumlarına, lise öğrencilerimizi de üniversitelere hazırlama kapsamında 460 merkezde, 57 bin 037 öğrenciye hizmet vermek üzere 'Yetiştirme ve Destekleme Kurslarımız' devam etmektedir. Buna bağlı olarak ‘Kazanım Değerlendirme’ sınavlarına katılan öğrencilerin, I. döneme ait ölçme değerlendirme sonuç bilgileri ve öğrencilerin yararlanabileceği doküman hazırlıkları üzerinde çalışılmaktadır" diye konuştu.

SEVGİNİZİ VE GÜVENDİĞİNİZİ HİSSETTİRMELİSİNİZ

Velilere uyarıda bulunan Gürsoy "Yarıyıl tatilinde çocuğunuzun dinlenmesini sağlamanız onların ikinci dönem verimini artıracaktır. Tatili sorunlarınızı çözüme kavuşturmak için bir fırsata dönüştürebilirsiniz. Çocuğunuzun karnesinde düşük not varsa düzeltmek için koca bir dönem sizi beklemektedir. Çocuklarınızı ikinci döneme motive etmek için kaygı ve tehdit yolunu kullanmanız, tembel, sorumsuz gibi suçlamalar yapmanız çocuğunuzun özgüvenini zayıflatacaktır. Çocuklarınıza her şeye rağmen koşulsuz sevginizi ve güvendiğinizi hissettirmelisiniz. Her birey yetenek, ilgi ve özellikleri bakımından kendine özeldir. Bu sebeple çocuğunuzu başkalarıyla kıyaslamak yerine onun beğendiğiniz yönlerini açığa çıkarabilirsiniz. Ödül ve yaptırımları dengelemeli, ödüllendirmenin ona her zaman maddi imkânlar sunmak ve ayrıcalık tanımak olmadığını unutmamalısınız. Çocuğunuza onunla gurur duyduğunuzu ona hissettirerek, başarmak için sarf ettiği gücü fark ettiğinizi belirtiniz. Çocuğunuzla nitelikli paylaşımlarda bulunmak ve bağlarınızı güçlendirmek için okuma, dinlenme, eğlence gibi planlamalar yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

TATİL PROGRAMI YAPIN

Öğrencilerin tatil için bol bol zamanı olacakları dile getiren Gürsoy, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: "Bir dönemi geride bıraktınız. Tatilde gönlünüzce dinlenip eğlenmek için zaman bulacaksınız. Bir tatil programı yapmanız, zamanı etkili kullanmanızı ve istediğiniz her şeye vakit ayırmanızı sağlayacaktır. Günün, haftanın ve yarıyıl tatilinin sonunda ulaşmayı düşündüğünüz yeni hedefler belirlemeniz motivasyonunuzu artıracaktır. Dinlenirken ilgi alanlarınıza uygun; kitap okuyabilir, spor yapabilir, müzik, resim, sinema, tiyatro gibi aktivitelere ve kültürel etkinliklere katılabilirsiniz. Bunun yanında yakın akrabaları, milli manevi değeri olan yerleri ailenizle ziyaret edebilir, izlenimlerinizi tatil sonu öğretmenlerinizle ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Yaptığınız çalışmaları ve sizde bıraktığı izleri hatırlamak, kalıcılığını artırmak için günlük tutabilirsiniz. Bunların dışında telafi etmeniz gereken noktalar varsa bu tatil iyi bir fırsat olacaktır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri