Çocuklar Film Çekip Kardeşliği Anlatacak

Mersin Sinema Derneği (MERSİNEMA), farklı kültürlerdeki çocukların kardeşlik duygularını bir araya getirmek amacıyla 'Kardeşimin Filmi' projesi başlattı.

Mersin Sinema Derneği (MERSİNEMA), farklı kültürlerdeki çocukların kardeşlik duygularını bir araya getirmek amacıyla 'Kardeşimin Filmi' projesi başlattı.

    Proje ile 8-13 yaş grubundaki çocukların yazacakları hikayeler arasında dereceye giren 10 hikaye yine çocuklar tarafından filme çekilecek.

    MERSİNEMA yöneticisi ve proje koordinatörü Yasin Korkmaz, 8-13 yaşları arasındaki çocuklar arasında 'Yaz Filmini' isimli hikaye yarışmasıyla başlayacak olan projede, dereceye giren 10 çocuğun kendi filmini çekeceğini belirtti. Korkmaz, filmlerin 'Kardeşimin Filmi' belgeselinde bir araya gelerek, farklı kültürlerdeki çocukların kardeşlik duygularını görünür kılacağını kaydetti.

    Dereceye giren 10 hikayenin, yazan çocuklar tarafından filme alınacak olmasının önemine değinen Korkmaz, "10 çocuğa kameralarını verip hikayelerini çekmelerini isteyeceğiz. Kesinlikle çekimlerine ya da anlatım tarzlarına müdahale etmeyeceğiz. Amacımız, çocukların gözünden yeni bir bakış açısı ortaya çıkarmak." dedi.

    Hangi kültürden olursa olsun çocukların tümünün kardeşçe yaşayabildiğine dikkat çeken Korkmaz, çalışmanın büyükler için de öğretici olabileceğini düşündüklerini kaydetti.

    Belgeselin yarışmalara katılacağını kaydeden Korkmaz, ayrıca okullarda gösterileceğini ve televizyonlarda yayınlanacağını ifade etti. Proje kapsamında Mersin’de 300 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini açıklayan Korkmaz, Mersin’in en genç hikâyecileri ve yönetmenlerinin bu belgeselle ortaya çıkacağını söyledi. Korkmaz çocukların öğretmenleri ve ailelerine seslenen Korkmaz, hikâyelerini yazmayı ve anlatmayı seven çocukları bu projeye yönlendirmelerini istedi.

    'Kardeşimin Filmi' belgeselinin, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da desteklendiğini anlatan Korkmaz, proje hakkında detaylı bilgi edinmek ya da iletişim kurmak isteyenlerin www.kardesiminfilmi.com adresine başvuralabileceklerini ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri