Çocuklar, Elleriyle Hazırladıkları Pastaları Hayvanlara Yedirdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne gelen çocuklar, kendi elleriyle hazırladıkları pastaları hayvanlara ikram etti. Her yıl kuruluş yıl dönümünü çocuklarla kutlayan Bursa Hayvanat Bahçesi, bu yıl da geleneği bozmadı. Kültür...

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne gelen çocuklar, kendi elleriyle hazırladıkları pastaları hayvanlara ikram etti.

Her yıl kuruluş yıl dönümünü çocuklarla kutlayan Bursa Hayvanat Bahçesi, bu yıl da geleneği bozmadı. Kültür Okulları Özlüce ve Ovaakça kampüslerinden gelen ilkokul 4. sınıf öğrencileri, kurumun 16. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine renk kattı. Soğanlı’daki botanik park yerleşkesinde yapılan kutlamalar, öğrencilere yönelik bilgilendirme konferansıyla başladı.

Konferans öncesinde konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Tekin Akış, hayvanat bahçesinin dünden bugüne gelişimine değinerek, önümüzdeki yıllarda alan ve hayvan çeşidi sayısını artıracaklarını, tüm bu zenginlikleri çocukların hizmetine sunacaklarını söyledi. Hayvanat Bahçesi Müdürü Nermin Sığırcı ise kurum olarak yıl içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetlere değindi. Öğrenciler, hayvanat bahçesindeki hayvanlara ve değişime ilişkin tanıtım filmini büyük bir ilgiyle takip etti.

Konferansın ardından öğrenciler, kendi elleriyle yaş pasta yaparak maymunların bulunduğu platforma bıraktı. Öğrencilerin, pastaları yerleştirmesinin ardından bulundukları kafesten açığa bırakılan maymunlar, renkli görüntüler oluşturdu. Daha sonra lemur, aslan ve pelikanların bulunduğu alana geçen öğrenciler, yapılan beslemeleri büyük bir dikkatle takip etti. Öğrencilerin hayvanat bahçesindeki serüveni, yapılan fayton gezisiyle son buldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri