Çocuk oyunlarında Gençlik şampiyon

Geleneksel Çocuk Oyunları Okullar arası Kaleli Yakan Top Turnuvası’nda Özel Gençlik Ortaokulu 5.sınıf kız takımı zorlu geçen müsabakalar sonunda zafere ulaştı ve şampiyon oldu

Milli Eğitim Müdürlüğünce bu yıl 3.'sü düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Okullar arası Kaleli Yakan Top Turnuvası’nda Özel Gençlik Ortaokulu 5.sınıf kız takımı zorlu geçen müsabakalar sonunda zafere ulaştı ve şampiyon oldu.

Eleme usulü oynanan müsabakalarda finale emin adımlarla yürüyen Özel Gençlik Ortaokulu takım oyuncuları    5.sınıf erkeklerde 2.  , 6. sınıf erkeklerde de 3. olarak büyük bir başarıya imza attı. Geleneksel çocuk oyunlarıyla ilgili olarak  Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih Demirel, “Oyunların ve yarışma heyecanının öğrencilerin gelişimi için çok önemli olduğunu, bunun için okul bahçesinde geleneksel çocuk oyunları alanı oluşturduklarını belirterek  başarının tesadüf olmadığını, turnuvada gösterdikleri başarının ve kazanılan kupaların geleneksel çocuk oyunlarına verdikleri önemin sonucu olduğunu, hem çocukların  eğlendiğini hem de mücadelelerinin sonucunda kupayı aldıklarını ifade etti.

 

Özel Gençlik Geri

Dönüşüm Tesisi’nde

Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulu Eko Okul Etkinlikleri kapsamında, Konya Büyükşehir Belediyesi Geri Dönüşüm Tesisi’ ne gitti. Eko Okul koordinatörü Betül Dinçler ve Eko Tim’in katıldığı gezide; Âdem Kaslı Bey tesis ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Kaslı, günlük hayatımızda kullandığımız soda şişeleri, yoğurt kapları, süt kutuları, cam kavanozlar, yumurta viyollerinin evsel atık olduğunu ve geri dönüşüm ürünü olduğunu söyledi. Okullardan, evlerden, iş yerlerinden toplanan bu atıkların tesiste teker teker ayrıldığını ve geri dönüşüm fabrikalarına gönderildiğini ifade etti.

Oradan da bize yeni ürün olarak (soda şişesinden kavanoza dönüşüm, plastik şişelerden su şişesine dönüşüm vb.)  geri döndüğünü anlattı. Eko Tim öğrencileri Geri Dönüşüm Tesisi’nde atıkların nasıl ayrıldığını, nasıl preslendiğini ve nasıl paketlendiğini görmüş oldular. Ayrıca Eko Tim öğrencileri, her türlü geri dönüşümün sağlanmış olduğunu yerinde görmüş oldular. Tesisi gezdiren Kaslı, gezinin sonunda öğrencilere kumbara ve kalem hediye etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri