Çocuk hayata bağladı

Konya'da Ayşe ve Mehmet Yağlıpınar çiftinin tüp bebek tedavisiyle evliliklerinden 20 yıl sonra dünyaya gelen ve şimdi 7 yaşında olan Abdussamet, ailesi için mutluluğun adı oldu

Ayşe (44) ve Mehmet Yağlıpınar (51) çifti bir türlü çocuk sahibi olamayınca 8 yıl önce gittikleri Konya Özel Selçuklu Hastanesi'nde uygulanan tüp bebek tedavisiyle evliliklerinden 20 yıl sonra, bugün 7 yaşında olan oğulları Abdussamet, dünyaya geldi. Yağlıpınar çifti, yıllar sonra sahip oldukları çocuklarına gözü gibi bakıyor. Anne Ayşe Yağlıpınar yaptığı açıklamada, evlendikten sonra yıllar geçmesine rağmen çocuk sahibi olamayınca, çocukları olan yakınlarının evlerine gitmez olduklarını ifade etti. 
Eşiyle birlikte psikolojilerinin bozulduğuna dikkati çeken Yağlıpınar, bunların yanı sıra bir de maddi sıkıntılarla uğraştıklarını dile getirdi. 
Maddi olarak zor şartlarda da olsa yıllarca ilaç tedavisi gördüğünü, en son uygulanan tüp bebek yöntemiyle hamile kaldığını hatırlatan Yağlıpınar, ''Burada da çok ilginç bir şey yaşadık. Tahlil sonuçlarına bakan kardeşim hamile olmadığımı söyledi. Hastane başıma yıkıldı. Çok kötü oldum. Kocam doktorun yanından geldiğinde ise bana çocuğumuz olacağını söyledi. Eşimin yalan söylediği düşüncesiyle 'Hayır, çocuğum olmayacak' diye bağırmaya başladım. Çevremizdekiler kavga ediyoruz diye bizi ayırmaya bile geldiler'' dedi. 
Sonra gebe olduğunu anladığını ve evliliklerinden 20 yıl sonra dünyaya Abdussamet'i getirdiğini anlatan Yağlıpınar, hayatlarının birden renklendiğini bildirdi.
ONLARIN EN BÜYÜK VARLIĞI ÇOCUKLARI

Çok geç sahip oldukları oğullarını her şeyden sakındıklarını vurgulayan Yağlıpınar, şunları kaydetti: 
''Onu gözümüzden bile sakınıyoruz. Yanımızdan hiç ayırmıyoruz. O da bizden ayrılmak istemiyor. Bu yıl okula başladı. İki ay onunla okula gidip geldim. Onu ilk bıraktığımda eve gelip hatıralarıyla avundum. Kıyafetlerini kokladım. Çiğnediği sakızı bile atmadım. Oğlumuzdan önceki hayatımızı yok sayıyoruz. Sanki hiç yaşamamışız. Oğlumuzla geçirdiğimiz 7 yıl o kadar dolu geçti ki, bunu kelimelerle anlatamam. Anne baba olmak çok güzel bir duygu. Varsın iyi bir evde oturmayalım, paramız olmasın ama yeter ki, Abdussamet hep yanımızda olsun. Onun varlığını hissetmek çok güzel. Bun anlattıklarım belki masal gibi ama biz bunların hepsini yaşadık.'' 
Çocuk hasreti yaşamanın çok zor bir durum olduğunu ifade eden Yağlıpınar, Allah'tan herkese anne ve baba duygusunu yaşatma temennisinde bulundu.
AA
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri