Çocuk Gelin Ve Damat Haberi İhbar Kabul Edildi, Soruşturma Açıldı

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, basına yansıyan çocuk gelin ve damat haberi üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Bir yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bir yandan da cumhuriyet savcısının başlattığı soruşturma kapsamında,...

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, basına yansıyan çocuk gelin ve damat haberi üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Bir yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bir yandan da cumhuriyet savcısının başlattığı soruşturma kapsamında, Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattı. Resmi yaşları 12 olan erkek ve kız çocukları ailelerine teslim edildi.

Vatan Mahallesi’nde oturan ve nüfus cüzdanlarına göre yaşları 12 olan N.P. ile Osmangazi ilçesinde ikamet eden C.Ş.’nin, düğün yapılarak evlendiği yönündeki haberler üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü ile Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Cumhuriyet savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, polis ekipleri iki çocuğun ailesiyle irtibata geçti. Düğün yaptıkları iddia edilen 12 yaşındaki iki çocuk, Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Polise ifade veren iki ailenin büyükleri, "Çocuklar beşik kertmesiydi. Kız yaşından büyük gösterdiği için taliplileri vardı. Yaptığımız düğün değildi. Yaşları büyüyünce düğün yapacağız." diye ifade verdikleri öğrenildi.

Çocuk Şube Müdürlüğü, her iki çocuğun da anne ve babaları hakkında 'Aile efradına kötü muamele etmek' suçundan işlem yaptı. Olayda cinsel istismar olmadığı ileri sürüldü.

BAKANLIK DA AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bursa'daki çocuk gelin ve damat haberleri üzerine bir açıklama yaptı. Çocukların halen ailelerinin yanında olduğu, herhangi bir evliliğin olmadığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Olayın araştırılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın talimatıyla Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aileye ulaşmıştır. Çocukların halen ailelerinin yanında olduğu, herhangi bir evliliğin olmadığı belirlenmiştir. 13 yaşındaki C.Ş.'nin okula devam ettiği, N.P.'nin ise eğitiminin yarım kaldığı tespit edilmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ailelerin sosyo ekonomik olarak desteklenmesine, eğitimi yarım kalan çocuğun eğitimini tamamlaması için ilgili bakanlık aracılığıyla girişimde bulunmuştur." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri