'Çocuk Bezli' İsrail Protestosu

İHH ve AGD üyeleri, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını İsrail Konutu önünde protesto etti. Konutun bahçesine çocuk bezi atmak isteyen gruba polis izin vermeyince gerginlik çıktı ve polis müdahale etti.İnsan Hak ve Hürriyetleri...

İHH ve AGD üyeleri, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını İsrail Konutu önünde protesto etti. Konutun bahçesine çocuk bezi atmak isteyen gruba polis izin vermeyince gerginlik çıktı ve polis müdahale etti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısını akşam saat 19.00 sıralarında İsrail Konutu önünde protesto etti. ‘Katil İsrail Ankara’dan defol', 'oluk oluk kan aksa kurtulacak El Aksa', 'Kudüs bizimdir bizim olacak’ sloganları atan grup, açtıkları Filistin bayrağı ile saldırıyı protesto etti.

Grup, konutun bahçesine içi dolu çocuk bezi atmak isteyince ortalık gerginleşti. Eylemciler adına basın açıklaması yapan İHH Ankara Sorumlusu Mustafa Sinan, "Biz taş atmayacağız. Ne atacağız? Onlara içi dolu bebek bezi atacağız bundan sonra. Niye bebek bezi atıyoruz içi dolu olarak? Bu kelimeyi ağzıma almak istemiyorum. Çünkü onlar anca buna layıklar. Çünkü şeytanlara taş atılır, bunlar şeytandan daha yukarı olduğu için anca onu bulabildik. Biz bu bebek bezlerini oraya bir şekilde atacağız. Yani atacağız biz bunu. Allah bize bu ömrü nasip eder etmez bilmiyorum ama biz bu bebek bezlerini oraya atacağız." dedi.

Açıklamanın ardından çocuk bezini konuta atmak isteyen grup, yola çıkıp yolu trafiğe kapattı. Yolda oturma eylemi yapan eylemciler bir süre sonra yoldan çekildi. Kalabalıktan bazılarının konutun bahçesine çocuk bezi atmasından sonra ortam tekrar gerginleşti ve Çevik Kuvvet ekipleri müdahale etti. Grubu konuttan uzaklaştıran ekipler, eylemcileri sakin olmaları yönünde uyardı. Grubun dağıldığı sıralarda eylemcilerden bazıları konuta taş atmaya başladı. Çevik Kuvvet'in eylemcilere biber gazlı müdahalesi üzerine ortam gerginleşti ve polisle eylemciler tartıştı. Yaklaşık 2 buçuk saat süren eylemin ardından protestocu grup yavaş yavaş dağıldı. Eylem sırasında Çevik Kuvvet ekipleri İsrail Konutu çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri