Coca Cola'nın Ceo'su: Sürdürülebilir Büyüme İçin Yenilikler Takip Edilmeli

Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) ile Türkiye'deki Amerikan Yatılı Okulları Dostları Derneği’nin (FABSIT) New York’daki ‘Liderler Gecesi’ isimli etkinliğine katılan Coca Cola’nın CEO’su Muhtar Kent, şirketler ve devletlerin büyümesi...

Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) ile Türkiye'deki Amerikan Yatılı Okulları Dostları Derneği’nin (FABSIT) New York’daki ‘Liderler Gecesi’ isimli etkinliğine katılan Coca Cola’nın CEO’su Muhtar Kent, şirketler ve devletlerin büyümesi gerektiğini, bunun için de yeniliklerin takip edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Kent, “Eninde sonunda büyümek, bütün zorlukların üstesinden gelecek. Bizim devamlı yenilikler bularak büyümemiz lazım.” dedi.

Büyümenin özellikle ekonomi, eğitim, sosyal, siyasi ve manevi alanlarda olması gerektiğini ifade eden Coca Cola’nın CEO’su, devletler, şirketler, sosyal kurumlar ve kişilerin büyüyüp gelişmek istedikleri zaman sürekli zorluklarla karşılaştıklarına dikkat çekti. Yeni fırsatların oluşturulmasının önemine değinen Kent, genç neslin çalışması; hatta daha doğmamış çocukların çalışabileceği bir ortam oluşturulmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

“Yenilik getirmek ve büyümek için birlikte nasıl hareket edebileceğimize bakmamız lazım.” ifadelerini kullanan Kent, bunun için takip edilmesi gereken 5 yol olduğunu ifade etti. “İlk olarak doğru yatırım yapmanın yollarını bulmak lazım diyen Kent, “Global düşünceli yetenekler bulmak, stratejik iş birliği ve ortaklık, açık kaynak bağlantıları sağlamak ve son olarak istikrar sağlamak için devamlı planlar yapmak lazım.” diye konuştu. 1930 ekonomik krizinde birçok şirketin istihdamı azalttığını ancak Coca Cola’nın yatırımlara devam ettiğini hatırlatan Kent, “Biz işverenler, Manhattan’da da Mumbai’de de aynı rahatlıkta çalışacak işçi bakıyoruz.” dedi.

COCA COLA AIDS HASTALIĞINA KARŞI MÜCADELE EDİYOR

Muhtar Kent, devletin, sivil toplum örgütlerinin ve şirketlerin sürekli iş birliği halinde olmasının önemli olduğunu kaydetti. Coca Cola olarak Afrika’da AIDS hastalığının anneden çocuğa geçmesini engelleyecek çalışma yaptıklarını anlatan Kent, “Şuan yapılan çalışmaların sonuçlarını 1 Aralık 2015 AIDS gününde duyuracağımıza inanıyorum. Bunun için Bill ve Melinda Gates Vakfı, Yale Üniversitesi ve Afrika’daki kuruluşlarla çalışarak bölgedeki AIDS ilaçlarını artırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

YENİLİĞİ DIŞARIDA ARAYIN

Ziyaret ettiği ülkelerde Coca Cola bayilerine de gittiğini anlatan Muhtar Kent, 36 yıllık iş tecrübesine rağmen her gittiği yerden yeni birşeyler öğrendiğini söyledi. Coca Cola’nın patronu 207 ülkede 1004 fabrika ile 775 bin çalışana sahip olduklarını belirterek “En güzel fikirlerin şirketin içinden değil, dışarıdan geleceğine inanıyoruz. Güzel fikirlerin nereden ve kimden geleceğini bilemiyorsunuz. Bu yüzden bulunduğum yerlerde haftada en az bir defa bayileri ziyaret ediyorum. Aynaya değil, her zaman ileriye bakmak lazım.” diye konuştu.

SEV’in Türkiye’deki eğitim sistemine katkıda bulunduğunu ifade eden Kent, “Defne ve Muhtar Kent Eğitim Vakfı” adına bir zamanlar öğrenci olduğu Tarsus’taki Amerikan Koleji'ne 120 bin dolar burs verdiğini söyledi.

Etkinlik için satılan biletlerin gelirlerinin ise SEV okullarının burs fonuna aktarılacağı bildirildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri