Coca Cola marketlerden toplanacak! İçinde bu madde varmış

Türkiye'de son zamanlarda boykot ile gündeme geleden Coca Cola ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Marketlerden toplanacak olan kolanın içinde bu madde varmış.

Türkiye'de kola tüketimi gün geçtikçe artıyor. Vatandaş İsrail'in Filistin'e olan saldırıları sonrası boykot kararı aldı. Bu kapsamda en çok tüketilen boykot ürünleri listesinde Coca Cola ve Fanta yer alıyor. Son olarak marketlerde satılan binlerce Coca Cola'nın toplatılmasına karar verildi. Fransa'da Rekabet, Tüketim ve Dolandırıcılık Kontrol Genel Müdürlüğü resmi web sitesi Rappel Corso’da yayınlanan bir duyuruda, Coca-Cola şirketinin ülkede farklı marketlerde satışı yapılan 33 cl’lik Fanta ve Coca-Cola içeceklerini geri çağırdığı belirtildi.

KUTUNUN ÜZERİNDE BU UYARIYA YER VERMEMİŞLER

Geri çağırma işleminin kutunun üzerindeki etiket hatasından kaynaklandığı, kutuların üzerinde “tatlandırıcı içerir” veya “fenilalanin kaynağı içerir” uyarısı bulunması gerekirken, bu yazının yer almadığı kaydedildi. Fenilalanin aspartamın yapı taşıdır. Coca-Cola light ve Coca-Cola Zero ürünlerinde aspartam kullanıldığı için ürün ambalajlarının üzerinde “tatlandırıcı içerir” bilgisi yer alması gerekir.

FENİLALANİN NEDİR? YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Fenilalanin, vücut tarafından üretilemeyen, protein, nörotransmitterları, hormonları ve molekülleri yapmak için vücudun ihtiyaç duyduğu ve takviye olarak alınabilen temel bir amino asittir. Beynin daha işlevsel bir şekilde çalışması için önemli rol oynayan fenilalanin, norepinefrin ve dopamin üretimine katkı sağlar. Aynı zamanda kronik ağrı, depresyon, dikkat eksikliği ve vitiligo tedavisi için de potansiyel olarak tercih edilebilir. Aşırı tüketilmesi veya yüksek dozda fenilalanin içeren ürünler tüketilmesi vücutta kaşıntı, yüzde veya ellerde şişlik, nefes alma güçlüğü, ağızda karıncalanma hissi, mide bulantısı, kabızlık, baş dönmesi ve baş ağrısı, kaygı ve hipomani ve uyku problemi bazı yan etkiler ve reaksiyonlar ortaya çıkabilir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri