Çoban Türkiye’nin gururu oldu

Turkcell’in ülkemize yeni milli sporcular kazandırmak amacıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile hayata geçirdiği Geleceğe Koşanlar projesinden yeni şampiyonlar çıktı.
Koşanlar sporcusu Konyalı Ayşegül Çoban, kendi kategorisinde Avrupa Gençler Şampiyonu olarak, Türkiye’ye 2 altın ve 1 bronz madalya ile döndü.
Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in sosyal sorumluluk projelerinden  “Geleceğe Koşanlar”la destek verdiği halterciler “23 yaş altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonası”nda büyük bir başarıya imza attı.  19-28 Kasım tarihlerinde Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’nde gerçekleşen organizasyonda Genç Bayanlar kategorisinde 25 ülkeden, 62 sporcu birincilik için yarıştı. 53 kg. kategorisinde yarışan Geleceğe Koşanlar sporcularından Ayşegül Çoban, silkmede 105 ve toplamda 183 kg. kaldırarak her iki dalda Avrupa Şampiyonu oldu.  Koparmada ise 78 kg. ile bronz madalya alan sporcumuz, Türkiye’ye toplamda 3 madalya ile döndü. Şampiyonaya katılan Geleceğe Koşanlar sporcularından Neslihan Okumuş silkmede 3., toplamda 4., Hatice Demirel ise toplamda 8. olarak büyük bir başarı elde ettiler.   Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler “Turkcell olarak eğitim, teknolojiye ve spor alanlarında sürdürdüğümüz sosyal sorumluluk projelerinin temelinde “topluma geri verme” isteği var.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Halter Federasyonu ile işbirliği içinde yürüttüğümüz Geleceğe Koşanlar projesini de, ülkemizi uluslar arası arenada başarıyla temsil edecek genç sporcular yetiştirebilme gayesiyle hayata geçirdik. Genç sporcularımızın, profesyonel antrenörler eşliğinde, sürekli ve çok çalışarak başarıya ulaşacaklarına inanıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından seçtiğimiz sporculara beslenme alışkanlıklarından sağlık kontrollerine, kondisyoner desteğinden malzeme desteğine kadar bir çok konuda destek veriyoruz. Halterci sporcularımızın imza atmış olduğu büyük başarı bizleri hem onurlandırdı hem de yolumuzda daha kararlı yürümemiz için motivasyon kaynağı oldu. Bu sevinci bize yaşattığı ve diğer sporcularımıza da ilham kaynağı olduğu için sporcularımızı kutlarız.” dedi. 
18-28 Kasım 2010 tarihlerinde Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde gerçekleştirilen Gençler Avrupa Şampiyonası’na, Türkiye Genç Bayan Milli Takımı 7 sporcu ile katıldı. Şampiyonada Genç Bayan Milli Takım Sporcuları toplam 4 Altın, 1 Gümüş ve 7 Bronz madalya alarak şampiyonayı  482 puanla, Avrupa 2.si olarak tamamladı. Madalya sıralamasında ise 12 madalya alarak 3. oldu.Şampiyonaya Turkcell Geleceğe Koşanlar Projesi sporcularından 53 kg.da Ayşegül Çoban, 63 kg.da Hatice Demirel, 69 kg.da Neslihan Okumuş  olmak üzere 3 sporcu  katıldı.
Konyalı milli sporcu Ayşegül Çoban, 1992 doğumlu. 53 kg’da mücadele ediyor. Konya Gazi Lisesi son sınıfta okuyan Ayşegül’ün 1 kız, 1 erkek kardeşi var. Ailedeki tek sporcu olan Ayşegül, Turkcell tarafından Geleceğe Koşanlar projesi kapsamında destekleniyor. Daha önce de Dünya Gençler 6.sı, 2009 Avrupa Yıldızlar şampiyonu ve 2009 Avrupa Gençler şampiyonu olan Ayşegül Çoban, hocaları tarafından geleceğin başarılı haltercilerinden biri olarak gösteriliyor.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Turkcell’in ortaklaşa yürüttüğü Geleceğe Koşanlar projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından yetenekli sporcular, halter, tenis, yüzme, kayak, görme engelli bisiklet ve atletizm dallarında uzman eğitmenler eşliğinde eğitim alıyor ve olimpiyatlara hazırlanıyorlar.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri