Çoban baba zor şartlarda okutuyor

Konyada çobanlık yaparak geçimini sağlayan 4 çocuk babası Sadık Solak, kızlar okuyup ne yapacak, mandırada çalışsın diyenlere inat kızı Sevda, başarılarıyla ailesinin yüzünü güldürüyor
Konya’da çobanlık yaparak geçimini sağlayan 4 çocuk babası Sadık Solak, çevresindekilerin “kızlar okuyup ne yapacak, mandırada çalışsın” diyenlere inat zor şartlarda okutmaya çalıştığı kızı Sevda, başarılarıyla ailesinin yüzünü güldürüyor
 
Hayvanlarla dip dibe olan iki küçük odalı çardak evde ailesiyle yaşayan Sevda, ilköğretimi okul ikincisi olarak bitirdikten sonra girdiği sınavda burslu olarak Konya Anadolu Lisesi’ni kazandı

Sevda Solak: “Ailemle gurur duyuyorum. Zor şartlarda da mutlu olmayı bildiğim için başarılı oluyorum”

KONYA (A.A) - Konya’da çobanlık yaparak geçimini sağlayan 4 çocuk babası Sadık Solak, çevresindekilerin “kızlar okuyup ne yapacak, mandırada çalışsın” diyenlere inat zor şartlarda okutmaya çalıştığı kızı Sevda, başarılarıyla ailesinin yüzünü güldürüyor.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Mersin’in bir köyünde yaşayan ve çocuklarının iyi bir eğitim alabilmesi için yıllar önce Konya’ya yerleşen Sadık Solak, burada büyükbaş hayvanlara bakarak çobanlık yapmaya başladı.
Hayvanlarla dip dibe olan iki küçük odalı çardak evde ailesiyle yaşamını zor şartlarda devam ettiren Solak, Sevda’yı Saraçoğlu Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu’na kayıt yaptıracağında, çevresindekilerin “kızlar okuyup ne yapacak. Mandırada çalışsın. Zaten durumun ortada” demelerine rağmen, çocuklarının eğitimine önem verdi.
Çocuklarının eğitim hayatı için gece gündüz çalışmaktan yılmayan Solak, kızını okula yazdırdı. Okuldaki başarılarıyla dikkati çeken Sevda, ilköğretimi okul ikincisi olarak bitirince ailesini gururlandırdı.
Girdiği sınavda burslu olarak Konya Anadolu Lisesi’ni kazanan Sevda, babasının verdiği destekle azmin adı olmak istiyor.
Sevda’nın başarısında emeği olan ailesi gibi başta okul müdürü olmak üzere öğretmenleri de bu durumdan çok mutlu...

-Kızı kokmasın diye hayvanların yanına sokmuyor-

Baba Sadık Solak (39), AA muhabirine, çocuklarının dördünü de çoban maaşıyla gücü yettiği kadar okutmaya çalışacağını söyledi.
Çoban olduğu için ne kendisinin ne de çocuklarının bu durumdan rahatsız olmadığını belirten Solak, “Ben onlar okusun diye elimden geleni yapıyorum. Gecemi gündüzüme katıyorum. Memleketimi iyi bir eğitim alsınlar diye terk ettim. Çocuklarımdan Sevda’yı okula yazdıracağım zaman çevremdekiler ‘kızlar okuyup ne yapacak’ dediler ama ben kararımdan vazgeçmedim. Onu okutmaya çalışıyorum. Kızım da yüzümü güldürüyor. Yeter ki; çocuklarım okusun. Ben özellikle kızımı kokmasın, arkadaşlarına mahcup olmasın diye hayvanların yanına bile sokmuyorum” dedi.

-Mutlu olmayı bildi, başarıyı yakaladı-

Kardeşlerin en büyüğü olan Sevda Solak (15) ise, hayatta her zaman mutlu olmayı bilmek gerektiğini dile getirdi.
Bir geçim sıkıntısı yaşadıklarının saklanamaz bir gerçek olduğunu ama daima şükretmeyi bildiklerini ifade eden Solak, babasının maddi yetersizliklerini kendilerine yansıtmamaya çalıştığını vurguladı.
Zorluğun içinde büyüdükleri için daha başarılı ve üstün olmak istediğini anlatan Solak, şunları kaydetti: “Benim ve kardeşlerimin eğitim hayatı için ellerinden geleni yapan ailem benimle gurur duysun istiyorum. Babam ve annemi görünce iyi bir noktaya gelmek istiyorum. Aileme okuma konusunda ‘iyi ki kızımın dediğini yapmışız’ dedirtmek için elimden geleni yapıyorum. Ailemle gurur duyuyorum. Zor şartlarda da mutlu olmayı bildiğim için başarılı oluyorum. Böyle bir aileye sahip olduğum için kendimi şanslı görüyorum. İlköğretimi okul ikincisi olarak bitirdim. Konya Anadolu Lisesi’ni burslu olarak kazandım. Zor şartlarda olduğunu bildiğim babam, beni onurlandırmak için borçla da olsa bilgisayar bile aldı.”
Solak, kendisine verilecek maddi destekle ülkesi için çok faydalı bir birey haline geleceğine inandığını sözlerine ekledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri