"Cnn International’ın Rusya’da Yayın Yapmasına Engel Yok"

Rusya İletişim ve Haberleşme Bakanlığı, CNN International’in Rusya’da uydu ya da kablodan yayın yapmasının önünde engel olmadığını açıkladı.CNN International, kablo yayın operatörlerine gönderdiği bilgide 31 Aralık 2014’e kadar...

Rusya İletişim ve Haberleşme Bakanlığı, CNN International’in Rusya’da uydu ya da kablodan yayın yapmasının önünde engel olmadığını açıkladı.

CNN International, kablo yayın operatörlerine gönderdiği bilgide 31 Aralık 2014’e kadar Rusya’dan ayrılma kararı aldıklarını bildirmişti. Uluslar arası haber kanalı ayrılma gerekçeleri ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmazken, reklam gelirlerinin düşmesi ve Roskomnadzor denetleme dairesinin operatörlere uygun lisansların olmaması durumunda yabancı yayın yapmayı yasaklayan katı kuralların etkili olduğu belirtiliyor.

Bakanlık açıklamasında, “CNN televizyonunun Rusya’da yayın hayatına son vereceği yönündeki açıklamalarının ardından, Rusya İletişim ve Medya Bakanlığı Rusya yasalarına göre kablo ya da uydu üzerinden yayınlarını sürdürmesinin önünde engel bulunmadığını belirtir…” ifadelerine yer verdi.

Rusya’da yabancı haber kanallarının yayın yapabilmesi için hukuki şartların bulunduğu ifade edilen açıklamada, “Bu kanalın temsilcileri bakanlığımızla irtibata geçerek gerekli lisansları alabilirler…” denildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri