Cizre’nin İlk Özel Anaokulu Açıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinin ilk özel okulu Özel İstikbal Koleji’ne bağlı anaokulu da bu yıl açıldı. Yeni eğitime başlayan anaokuluna bölge halkı yoğun ilgi gösterip çocuklarını kayıt yaptırdı. Cizre'de 2006 yılında açılan Özel...

Şırnak’ın Cizre ilçesinin ilk özel okulu Özel İstikbal Koleji’ne bağlı anaokulu da bu yıl açıldı. Yeni eğitime başlayan anaokuluna bölge halkı yoğun ilgi gösterip çocuklarını kayıt yaptırdı.

Cizre'de 2006 yılında açılan Özel İstikbal Koleji, ilçenin ve ilin eğitim seviyesini yükseltmeye devam ediyor. Her sene çeşitli dallarda derecelik öğrencilerinin başarı merdiveninde tırmanmasına yardımcı olan İstikbal Koleji, bu sene yeni bir yatırıma daha imza attı. 2006 yılından itibaren ilkokul ve ortaokul olarak Cizre’de eğitim veren İstikbal Koleji, bu yıl anaokulu da açtı. Bölgenin eğitiminde büyük rol oynayan özel okul, ilçe çocuklarının geleceğini parlak yapmaya devam ediyor. Her geçen gün öğrenci sayısında artış yaşayan okula bu sene minikler de gitmeye başladı.

İstikbal Koleji Müdürü Fatih Açıkgöz, 2006 yılından beri bölgede hizmet etmekte olduklarını hatırlatarak şu bilgileri verdi: “Her yıl talebe sayısı artmakta. 370 olan öğrenci sayısı önceki yıl 400-430 ve geçen yıl 450’e ulaşmıştı. İnşallah bu sene devletimizin teşviki ile 500’e ulaşmasını temenni ediyoruz. 2006 yılında ilkokul ve ortaokul kısmı açılan kolejimize da bu yıl da anaokulunu hizmete sunduk. Anaokulumuza çok güzel bir teveccüh var. Gerçekten 4 yaşından 5 yaşına ve 5 yaşından 6 yaşına ait ayrı ayrı sınıflar var ve iki çeşit kategori de eğitim vermekteyiz. Velilerimiz bundan gerçekten çok mutlular. Bu konuda bize yardımcı olan genel müdürümüze teşekkür ediyoruz. Ciddi manada bize katkıda bulundular.” dedi.

Bu bölgede eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Müdür Açıkgöz şunları söyledi: “Burada sadece memur çocukları okumuyor. 450 öğrencimizden 365’i yerli halkın çocuğu ve 35 tanesi de Silopi’den geliyor. Bu konuda eğer güzel neticeler alırsak inşallah seneye lisemizi de açmak istiyoruz. İnşallah teşvikler devam eder. Biz de tüm gücümüzle çalışmaya devam edersek Cizre’de eğitime büyük katkı sağlamak istiyoruz.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri