Cizreli Annelere Emzirme Eğitimi Verildi

Cizre Devlet Hastanesi’nde 1-7 Ekim tarihleri arasında olan Dünya Emzirme Haftası etkinlikler kapsamında annelere emzirme eğitimi verildi. Hastanede açılan stantlarda annelere anne sütünün önemini anlatan eğitim personelleri, bebeklikte doğru...

Cizre Devlet Hastanesi’nde 1-7 Ekim tarihleri arasında olan Dünya Emzirme Haftası etkinlikler kapsamında annelere emzirme eğitimi verildi. Hastanede açılan stantlarda annelere anne sütünün önemini anlatan eğitim personelleri, bebeklikte doğru beslenme gibi konularda da anneleri uyardı.

Cizre Devlet Hastanesi, 1-7 Ekim tarihleri arasında olan Dünya Emzirme Haftası nedeniyle hastanede stant açtı. Çocuk Hastalıkları Polikliniğinde açılan stant da Hastane de görevli eğitim personeli Susin Payan ve Hemşire Elif Sağın tarafından annelere anne sütünün önemi, emzirme teknikleri, bebeklikte doğru beslenme, ilk altı ay tek başına anne sütü ve altı ay sonrasında başlanacak olan, miktar ve besinsel olarak yeterli ve güvenli tamamlayıcı beslenme ile birlikte iki yıla kadar devam ettirebilecek anne sütü beslenmesi gibi çeşitli konularda kadınlara anlatıldı. Türkçe bilmedikleri için Kürtçe olarak kadınlara anlatılan konuları can kulağıyla dinleyen kadınlar, eğitimin Kürtçe olarak anlatılmasından da bir hayli memnun oldukları görüldü.

"ANNE SÜTÜ ÇOCUKLARI HASTALIKLARA KARŞI KORUR"

Anne sütünün çocukları tüm hastalıklara karşı koruduğunu söyleyen Cizre Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzman Doktor Fırat Beğde, "1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası etkinliği nedeniyle böyle bir açıklamada bulunuyorum. Buradaki 4 aylık çalışma sürecinde bize gelen tüm annelerimizin şikayetleri olarak benim çocuğuma benim sütüm yetmiyor ve benim sütüm az, çocuğum gelişmiyor şeklinde şikayetlerdir. Benim burada belirtmek istediğim şey ilk 6 ayda sadece anne sütünün yeterli olduğu, ilk 6 ayda hiçbir ek gıdaya gerek kalmadığı, çocuğun özellikle bir hastalığı olmadığı sürece ek gıda ya da mamaya gerek kalmadığı herkes tarafından bilinmesi gerekiyor. Anne sütü çocuğu hastalıklara karşı koruyan bir besindir. Onun dışında çocuğun gelişimi için ve boy gelişimi için en kıymetli besin anne sütüdür. Her türlü vitamin, mineral beslenmeyi karşılar. Onun için ilk 6 ayda sadece anne sütü ile çocuğumuzu beslenmemiz gerekiyor. Ek gıdalara ilk 6 aydan sonra başlamak gerekiyor. 6 ay ile 2 yaş arası çocuklarımızı anne sütü ile ek gıda ile beslenmesini öneriyoruz." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri