Cizre’de Öğrenci Yurdu Ateşe Verildi

Suriye’nin Kobani şehrinde IŞİD ile PKK’nın Suriye uzantısı PYD güçleri arasında yaşanan çatışmaları bahane eden örgüt yandaşları, Cizre’de bir öğrenci yurdunu yaktı. Yurda molotof bombalarıyla saldıran eylemciler, yurt içine...

Suriye’nin Kobani şehrinde IŞİD ile PKK’nın Suriye uzantısı PYD güçleri arasında yaşanan çatışmaları bahane eden örgüt yandaşları, Cizre’de bir öğrenci yurdunu yaktı. Yurda molotof bombalarıyla saldıran eylemciler, yurt içine girip 3 katı ateşe verdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir öğrenci yurdu daha dün gece ateşe verildi. Saldırıya uğrayan yurt yetkililerinin yardım çağrısına rağmen polisin ve itfaiyenin olay yerine gitmediği belirtildi.

Suriye’nin Kobani şehrinde IŞİD ile PKK’nın Suriye uzantısı PYD güçleri arasında yaşanan çatışmaları bahane eden örgüt yandaşları, Türkiye’de okul ve yurt yakmaya devam ediyor.

Güneydoğu’nun birçok ilinde sokaklara dökülen eylemciler, Şırnak’ta da sağa sola saldırmaya devam ediyor. 3 günü aşkındır Şırnak’ta gittikçe artan sokak olaylarında büyük çapta maddi hasar oluştu. İl merkezinde ve Silopi ilçesinde bulunan özel eğitim yuvalarını hedef alan saldırganlar, dershaneleri yakıp yıkarken, dün gece Cizre’de de özel bir öğrenci yurdu yakıldı. Yafes Mahallesi’nde bulunan yurda molotof bombalarıyla saldıran eylemciler, yurt içerisine de girip 3 katını tamamen ateşe verip diğer 3 kata da büyük çapta zarar verdi. Dün gece ateşe verilen yurdun birkaç eşyası hala yanıyor. Şans eseri saldırı anında yurtta hiç kimsenin olmaması can kaybını önlerken, eylemcilerin yurda saldırması ve yurdu yakılmasına güvenlik güçlerinin müdahale etmediği öğrenildi. Olay yerine de itfaiyenin çok geç gittiği ifade edildi.

Öte yandan, Şırnak il merkezinde son günlerde yaşanan sokak eylemlerinde eylemciler tarafından, Dicle Mahallesi Hastane Caddesi'nde bir işyerini yaktı ve birçok işyerinin camlarını kırdı. İşyerinin üst katındaki evde oturan üniversite öğrencileri de işyerinde çıkan yangından etkilenerek, evi terk etmek zorunda kaldı. Üniversite öğrencileri çıkan yangında korkulu saatler geçirdiklerini canlarını zor kurtardıklarını ifade etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri